5.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Maratonul Internațional Sibiu, în cifre

Cele mai citite

În 27-28 mai, Sibiul se pune în mișcare la cea mai mare ediție a Maratonului Internațional Sibiu de până acum. 6.560 de alergători, profesioniști și amatori, adulți și copii, își depășesc limitele la cea de-a douăsprezecea ediție a Maratonului Internațional Sibiu și lăsă urme pentru 47 de cauze din comunitatea locală. De-a lungul celor 42 de km, aceștia sunt încurajați de aproape 600 de voluntari.

În acest an, pentru a douăsprezecea oară, evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Pentru al doilea an consecutiv, Maratonul de la Sibiu se poziționează pe al doilea loc în rândul Maratoanelor din țară ca număr de alergători. În plus, ediția din acest an aduce la start cel mai mare număr de participanți – cu 1.000 mai mult față de ediția din 2019 și aproape 2.000 de alergători în plus față de cea din 2022.

Până la momentul dat, cele 47 de cauze participante în 2023 au strâns peste 786.000 lei – cca. 80% din targetul cumulat al proiectelor -, iar 19 dintre ele au depășit targetul pe care și l-au propus. Cauzele abordează nevoi din domenii precum: sănătate, educație, protecția animalelor, artă contemporană, cursuri de limba română pentru imigranți, renovări și amenajări de spații ale școlilor și grădinițelor etc. Doritorii pot vizita și o expoziție în aer liber a cauzelor participante, până în data de 15 iunie, în Piața Mică din Sibiu. Toate cauzele pot fi susținute până în data de 30 iunie 2023, pe maratonsibiu.ro – și tot aici se găsesc mai multe detalii despre acestea.

Cei 6.560 de alergători vin atât din Sibiu, cât și din afara județului și chiar a țării: de la Galați și Constanța la Baia Mare sau Arad și Oradea, Republica Moldova, Ucraina, Polonia, SUA, Austria sau Germania. De asemenea, 69 de companii din Sibiu și-au anunțat participarea la eveniment, atrăgând în jur de 3.000 de participanți din rândurile angajaților

Traseul evenimentului traversează centrul istoric al Sibiului, după ce startul se dă în Piața Mare, ajunge în parcul Sub Arini și Complexul Național Muzeal Astra, iar cursa de maraton, cea mai complexă (42 km) ajunge până în Rășinari și Poplaca. Locuitorii Sibiului sunt invitați să ia mesaje de încurajare și fluiere și să vină la încurajat alergătorii de-a lungul traseului. 

Companii de top. La număr de alergători înscriși și kilometri parcurși

Sibiu 100 % a realizat un top 10 al companiilor partenere ale maratonului (din cele 69), ca total alergători și kilometri parcurși. Somarest conduce ca număr de persoane înscrise în competiție (387), urmat de Continental (331) și Bilstein (190). Ultimile două locuri din clasament sunt ocupate de Guntner (80 alergători) și Wisma (73).

În ceea ce privește numărul de kilometri parcurși, Continental se detașează net ca ocupant al primului loc pe podium (2565 km), la destul de mare distanță de Bilstein (1116 km) și Somarest (1606 km). Locul 10 e rezervat de această dată de Joyson, cu 365 km parcurși.

Sibiu 100% e în ton, la Maraton

Sibiu 100 % s-a mobilizat, la această ediție, să susțină cauza Asociației De Poveste. Alături de A.L.E.G. (organizație care de peste 18 ani informează, susține prevenirea și combate violența de orice formă, în activitățile cu tinerii din centrele de plasament), Asociația De Poveste dorește să realizeze un îndrumar cu activități gata de implementat, care să sprijine voluntarii și educatorii din centrele de plasament în lucrul cu tinerii instituționalizați.

Pe parcursul celor două zile, 27-28 mai, redactorii și colaboratorii noștri se vor afla la Cortul special amenajat pentru Sibiu 100% în Piața Mare. Sibienii sunt așteptați aici să ne viziteze și să își împărtășească impresiile de la maraton cu redactorii noștri.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect