4.1 C
Sibiu
joi, noiembrie 28, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Notarul Răzvan Mărginean ar putea fi liber. Curtea de Apel Alba Iulia a respins în cazul său prelungirea duratei arestării preventive

Cele mai citite

Cei 12 membri ai reţelei acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, şantaj, cămătărie şi spălare de bani au fost prezentaţi vineri Curţii de Apel Alba Iulia cu propunere de prelungire a măsurii de arestare preventivă.

 

 

Curtea a admis prelungirea arestării preventive pentru 10 dintre inculpaţi, şi anume Cornea Constantin, Damian Dumitru Daniel, Iliuţ Bucur Daniel, Jucan Bogdan Florin, Tanciu Ion, Cornea Mihai, Rujan Cosmin Gheorghe, Haiduc Cătălin Marian şi Filimon Flaviu Ioan şi înlocuirea măsurii arestării preventive cu aceea a obligării de a nu părăsi ţara pentru Nicolae Şandru şi notarul Răzvan Mărginean.

 

Cei doi rămân însă deocamdată după gratii pentru că sentinţa nu este definitivă şi cel mai probabil va fi atacată cu recurs de către procurorii DIICOT. Aceştia pot fi puşi în libertate doar dacă există în acest sens o hotărâre definitivă.

 
Anchetatorii spun că membrii grupării dădeau bani cu împrumut, cu dobânzi foarte mari, împrumuturi garantate cu terenuri sau case. Alături de cei acuzați de cămătărie, numele a doi notari din Sibiu, Răzvan Mărginean şi Simion Bexa, au apărut de asemenea în dosar, primul fiind de altfel încă de la început reţinut  şi apoi arestat preventiv.

 

Notarii sunt cei prin intermediul cărora s-au făcut tranzacţiile, susţin anchetatorii. „Cei doi notari au sprijinit activităţile infracţionale ale grupării, în sensul că la birourile acestora se întocmeau actele, de multe ori persoanele trecute în contractele de vânzare-cumpărare nu erau prezente la încheierea contractelor respective, sumele de bani înscrise în contract nu erau cele reale, întrucât membrii grupării scriau în contractele de vânzare-cumpărare pentru imobile şi dobânzile pretinse sau au fost situaţii în care plata efectivă nu se realiza în faţa notarilor. Victimele erau şantajate, ameninţate sau chiar agresate fizic”, a spus comisarul-şef Traian Berbeceanu, şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

De asemenea, în dosar este cercetată şi o angajată în cadrul Oficiului Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Sibiu. Potrivit DIICOT, „actele erau întocmite în majoritatea cazurilor la Biroul Notarial al unuia dintre invinuiţi, la solicitarea şi conform indicaţiilor membrilor grupării şi cu sprijinul unei angajate din cadrul OCPI Sibiu, care asigura în mod preferenţial obţinerea certificatelor de carte funciară”. 

 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Coliziune între două TIR-uri pe A1. Trafic îngreunat în zona municipiului Sibiu

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul rutier se desfășoară dirijat, pe prima bandă, pe...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect