7.5 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Pământul este lovit de o furtună geomagnetică. Care ar putea fi efectele exploziei solare

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

O furtună geomagnetică se va produce luni, potrivit unei alerte emisă de specialiștii în meteorologie spațială.

Potrivit Digi 24, nu există niciun motiv de îngrijorare pentru populație, potrivit alertei emise sâmbătă de Centrul de prognoză meteorologică spațială al NOAA din Boulder, Colorado.

Furtuna ar putea întrerupe transmisiunile radio de înaltă frecvență, cum ar fi cele ale avioanelor care încearcă să comunice cu turnurile de control al traficului la distanță.

Majoritatea avioanelor comerciale pot folosi transmisia prin satelit ca rezervă, a declarat Jonathan Lash, meteorolog la acest centru.

Operatorii de sateliți ar putea avea probleme în urmărirea dispozitivelor spațiale, iar rețelele electrice ar putea, de asemenea, să înregistreze un anumit „curent indus” în liniile lor, deși nu este ceva ce nu-l pot gestiona, a spus acesta.

„Pentru publicul larg, dacă aveți un cer senin noaptea și vă aflați la latitudini mai mari, aceasta ar fi o mare oportunitate de a vedea cum se luminează cerul”, a spus Lash.

„La fiecare 11 ani, câmpul magnetic al Soarelui se inversează, ceea ce înseamnă că polii săi nord și sud își schimbă poziția.

Activitatea solară se schimbă în timpul acestui ciclu, iar acum se află în apropierea celui mai activ, numit maxim solar”, scrie Digi 24.

SURSĂ FOTO: Știrile PRO TV

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect