6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Permisul de conducere va fi suspendat în toate țările UE pentru șoferii care comit infracțiuni grave

Cele mai citite

Parlamentul European a votat o lege prin care suspendarea permisului de conducere să fie valabilă în toate țările UE, nu doar acolo unde a fost comisă infracțiunea.

Este vorba despre cazurile grave, cum ar fi cele în care șoferul se urcă băut la volan sau conduce fără un permis valabil.

Membrii Parlamentului European au votat un proiect de lege ce prevede ca suspendarea permisului de conducere într-un stat UE, pe baza unor infracțiuni rutiere grave, cum ar fi viteza excesivă, accidentele mortale sau condusul în stare de ebrietate, să fie extinsă în toate țările membre.

De asemenea, deputații europeni au propus ca și conducerea fără permis valabil să fie adăugată pe lista infracțiunilor grave de circulație, scrie Biziday.

Pentru a se asigura că retragerea permisului de conducere al unui nerezident se aplică în întregime la nivelul spațiului comunitar, noile norme impun ca măsura să fie comunicată țării UE care a eliberat permisul.

În acest sens, legislativul european propune stabilirea unui termen de zece zile lucrătoare pentru ca țările UE să se informeze cu privire la aplicarea măsurii și un alt termen de 15 zile lucrătoare pentru a decide dacă suspendarea permisului se va aplica într-adevăr pe întreg teritoriul UE.

Noile propuneri de legi sunt menite să sporească siguranța rutieră.

La ședința de miercuri, 372 de deputați s-au declarat “pentru”, 220 împotrivă și 43 s-au abținut.

Întrucât actualul Consiliu nu și-a stabilit încă poziția, noul Parlament, care va fi ales în iunie 2024, va continua activitatea privind această lege.

Noile propuneri de legi sunt menite să crească siguranța rutieră.

Întrucât actualul Consiliu nu și-a stabilit încă poziția, noul Parlament, care va fi ales în iunie 2024, va continua activitatea privind lege.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect