27.9 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Peste 2 kilomeri de cablu furaţi în zona CFR Cârţa-Arpaş

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Un bărbat de 34 de ani din Slimnic a furat aproape 2400 de metri de cablu  aerian de telecomunicaţii în zona sectorului CFR Cârţa – Arpaş, de pe Magistrala CFR 200 Braşov–Sibiu, pe care l-a valorificat apoi la un centru de colectare de fier vechi. 

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

„Lucrătorii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu, au fost sesizaţi telefonic in cursul zilei de ieri de către un tehnician de  telecomunicaţii CFR din cadrul Sucursalei de telecomunicaţii Braşov – Zona de telecomunicaţii Făgăraş, cu privire la faptul că între staţiile CF Cârţa şi Arpaş, din judeţul Sibiu, au fost întrerupte telecomunicaţiile CFR, au fost tăiate şi sustrase cablurile, în lungime totală de circa 2.000 m., fiind afectate comunicaţiile telefonice CFR pe sectorul de cale ferată dintre staţiile CF Făgăraş, judeţul  Braşov – Avrig, judeţul Sibiu. Având în vedere cele sesizate, la faţa locului s-a deplasat o echipă complexă formată din lucrători din cadrul Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi şi lucrători din cadrul I.P.J. Sibiu.”, se arata într-un comunicat al IPJ Sibiu.

În urma verificărilor la centrele de colectare de fier vechi din zonăi,  s-a constatat că autorii faptei au predat bunurile furate, pentru a fi valorificate, către o societate comercială cu sediul în localitatea Porumbacu de Jos . La sediul firmei, a fost găsită întreaga cantitate de sârmă sustrasă (cablu TTR). 

Poliţiştii au reuşit apoi să  identifice persoana care a predat bunurile sustrase, un bărbat, în vârstă de 34 de ani, din comuna Slimnic, cu antecedente penale. Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă în arestul I.P.J. Sibiu sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 alin.1, art. 209 alin. 1 lit. ”g” şi ”i”  şi alin. 3 lit. ”h, cu închisoare de la 4-18 ani.

Prejudiciul, în valoare de 2.728 lei, a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig de către lucrătorii Postului de Politie TF Sibiu – Triaj, urmând  ca învinuitul să fie prezentat în cursul zilei de astăzi Parchetului şi Judecătoriei Avrig cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect