Poliția Sibiu, căutată cu executorul judecătoresc de un fost polițist. Agentul Răduinea a fost dat afară pentru că l-a amendat pe colonelul Ivancea și are de primit 145.000 de lei

banner
banner
banner
banner

Un proces care pune Poliția Sibiu în mijlocul unui nou scandal a ajuns în faza de executare pentru a fi pus sechestru pe bunuri, astfel încât un fost polițist să-și poată recupera prejudiciul stabilit de o instanță de judecată. Din acest motiv, fostul polițist, Marian Răduinea, s-a prezentat la sediul IPJ, unde a fost oprit, atât el cât și executorul, fiind respinsă orice încercare de intrare în sediu.

banner

Poliția Sibiu este în mijlocul unui proces cu un fost agent de poliție, Marian Răduinea, care a câștigat în instanță dreptul de a primi 145.000 de lei, cu titlul de despăgubire pentru salarii restante. Procesul s- a încheiat de ceva vreme, însă polițistul a avut probleme cu primirea banilor, astfel că a pornit un nou demers, pentru a recupera banii. Primul pas a fost să obțină sechestrul pe conturile IPJ Sibiu, apoi a apelat la un executor. Măsurile au fost contestate de juriștii Poliției Sibiu, dar judecătorii le-au respins. Chiar și în aceste condiții, șefii Poliției Sibiu refuză să plătească banii fostului polițist.

Momentul prezentării cu un executor la sediul IPJ Sibiu, pentru a pune sechestru pe bunuri astfel încât să-și poată recupera sumele datorate a fost filmat și prezentat public de marian Răduinea.

„Astăzi m-am prezentat la IPJ Sibiu cu dl. executor judecătoresc pentru a pune sechestru pe bunurile Poliției Sibiu.

Seful IPJ Sibiu refuza sa pună in executare una dintre hotararile definitive prin care este obligat sa imi acorde drepturile salariale restante. Spun una, pentru ca sunt 5 asemenea hotărâri.

IPJ Sibiu a contestat masura, a cerut suspendarea executarii si instanta a respins aceste solicitări.

Chiar și așa, seful IPJ Sibiu e mai presus de lege, refuză accesul executorului in cladirea instituției, ca si cum am fi mers la SRL-ul lui…

Se poate vedea cum jurista IPJ Sibiu si încă un ofiter refuza accesul in incinta IPJ, faptă penală, fară a explica de ce nu a primit permisiunea de la seful IPJ.

Am considerat ca nu trebuie sa chem mascatii sau un alt echipaj, fiind vorba despre executarea silită a Politiei Sibiu, nu e normal sa facem circ, dar astept masuri de la seful Politiei Romane sau de la dl Bode!

La Parchet voi depune plangerea penala, asta e clar!” scrie Marian Răduinea, fost polițist.

De unde a apărut datoria IPJ Sibiu față de Răduinea?

Cazul lui Marian Răduinea a început în 2018, când el a fost destituit de șeful Poliției Sibiu, după ce îl amendase pentru parcare neregulamentară. „Am primit șase sancțiuni în 30 de zile” ne amintește fostul polițist, care l-a supărat rău pe celebrul colonel Ivancea. Motivarea destituririi a fost aceea de „comportament necorespunzător”. Răduinea a povestit la acea vreme că șeful său a refuzat identificarea, așa cum trebuie să procedeze orice conducător auto. „A buzat de funcția pe care o ocupa”, a mai explicat fostul agent de poliție. El ne reamintește că totul a pornit după ce i-a reținut permisul unui alt personaj celebru, Daniel Maricuța, fost primar al Șelimbărului, cu care Ivancea era prieten. „Este vorba despre o răzbunare personală a șefului IPJ care a început după ce i-am reținut permisul lui Maricuța”, ne-a declarat fostul polițist.

Destituirea lui Marian Răduinea a fost anulată de judecători, care au decis că acesta trebuie repus în funcție și trebuie să-și primească drepturile salariale pe perioada cât a fost șomer. Numai că timpul a trecut, iar sumele de bani datorate s-au adunat. Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu nu a plătit niciodată sumele stabiltie de instanță, încălcând astfel legile, deși vorbim despre cea mai importantă isntituție a statului care are ca scop exact aplicarea acestor legi.

Sentința definitivă pe care a obținut-o Marian Răduinea datează din 2020, iar de atunci fostul polițist încearcă să recupereze banii. Executorul judecătoresc a fost ultima soluție la care a apelat.

„Încuviințează executarea silită în favoarea creditorului și împotriva debitorului, în baza titlului executoriu reprezentat de decizia civilă nr. 82 din 10.02.2020 pronunțată de Curtea de apel alba Iulia în dosarul nr. 407/85/2019, cu privire la creanța creditoarei constând în obligația debitorului de a repune creditorul în situația anterioară, cu plata drepturilor salariale corespunzătoare, precum și pentru recuperarea cheltuielilor de executare” se arată în decizia instanței, care a fost contestată de IPJ, dar care a rămas definitivă.

„Respinge cererea de suspendarea provizorie a executării silite formulată de contestatorul INSPECTORATUL DE POLIȚIE JUDEȚEAN SIBIU, în contradictoriu cu intimatul RĂDUINEA MARIAN, ca neîntemeiată. Fără cale de atac.” Se arată în sentința din 7 iulie 2022 a Judecătoriei Sibiu.

L-am întrebat pe fostul agent Marian Răduinea dacă a fost repus în drepturi, așa cum prevede sentința, respectiv să fie repus în funcția deținută anterior. „Nu, a emis doar dispozițiile de repunere, dar refuză repunerea efectivă. De asta am cerut și repunerea efectivă, sub sancțiunea amenzii șefului IPJ. Aceasta se află pe rolul instanței, în pronunțare”, a declarat Marian Răduinea pentru Sibiu100.ro.

Ce spune IPJ Sibiu referitor la acest scandal cu Marian Răduinea

Am solicitat Poliției Sibiu un punct de vedere referitor la acest scandal, iar răspunsul spune că executarea este nelegală:

„Efectuarea executării silite comunicate Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu, prin adresa formulată în dosarul execuțional, o considerăm nelegală și netemeinică, în condițiile în care nu a fost prezentat un titlul executoriu din care să rezulte obligația ca instituția noastră să îi achite creditorului debitul invocat de către el.

Precizăm faptul că, titlul executoriu se bazează pe o decizie a Curții de Apel Alba Iulia, care a fost pusa în aplicare de către Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu întocmai cum a fost pronunțată.

Împotriva tuturor actelor de executare silită au fost formulate contestații la executare, care sunt înregistrate pe rolul instanțelor judecătorești și își urmează cursul, până la soluționarea definitivă pe această cale”, ne-a transmis Elena Welter, purtător de cuvânt al IPJ Sibiu.

spot_img

2 COMENTARII

  1. Mafia din Sibiu iese la iveala in frunte cu Ivancea si Maricuta !! Luati-le averile si casele sa doarma in apartament de bloc de 40 M2 cu gazul si curentul taiat asa CUM FAC EI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect