6.7 C
Sibiu
vineri, decembrie 1, 2023

Proiectul 1000 de portrete a împlinit cei 7 ani de-acasă. Start pentru o nouă ediție

Cele mai citite

Cea de-a șaptea ediție a proiectului 1000 de portrete a început. Fotografia realizată de Rareș Helici a devenit deja o tradiție în rândul sibienilor și nu numai.

Cu energie bună și nerăbdare, Rareș Helici e pregătit de start. El îi așteaptă pe toți cei interesați de o fotografie tip portret în Piața Mică, în perioada 1 noiembrie – 3 decembrie, de luni până vineri, între orele 12:00-15:00.

1000 de portrete a devenit doar un număr generic, fotograful spunându-ne că anul trecut a realizat peste 2.700 de poze. În acest an, proiectul 1000 de portrete ajunge la cea de-a șaptea ediție, iar în toată această vreme, s-a format și o comunitate: „Încet-încet, s-a creat și o mică comunitate. Unii au păstrat o tradiție de la prima ediție, alții au venit cu copiii de câteva luni, iar acum au șapte ani”, ne mărturisește Rareș.

Rareș Helici ne spune că familiile și-au creat tradiția de a trece pe la el la început de noiembrie. Părinții vin cu copiii și își crează amintiri, iar acest lucru se aplică și în cazul grupurilor de prieteni.

De asemenea, sunt și turiști care își programează vacanțele astfel încât să se perinde în fața aparatului foto: „Vin oameni din toate părțile țării doar pentru o poză și cu ocazia asta plănuiesc și un city break în Sibiu. La fel și grupurile de tineri”.

Cea mai tânără persoană căreia Rareș i-a făcut poză a avut 5 zile, iar cea mai în vârstă a avut 91 de ani.

Cel mai frumos sentiment este atunci când privești în sapte la ce ai realizat de-a lungul timpului. Radu este un astfel de exemplu, nu a absentat nici măcar un an de la fotografiat. Dovadă sunt imaginile de mai jos:

„Acest proiect va continua atât timp cât mă mai țin ochii și mâinile să apăs pe butonul aparatului”

Rareș Helici

După cum crede fotograful, acest proiect nu are limite și nici dată de expirare. Va continua să surprindă chipurile oamenilor până când va putea. Venind aici, oamenii se bucură, se creează prietenii și discuțiile se leagă rapid.

Prin această fotografie oamenii își pot vedea frumusețea unică și interioară, iar nuanțele alb-negru nu fac decât să stârnească imaginația.

Puteți urmări și un filmuleț despre cum a decurs prima zi din 1000 de portrete 2023: https://youtube.com/shorts/zmjEYOASi-A?si=1i2XvdVesDGmE_yI

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Române, te-ai gândit vreodată?

Nu mai gândim profund şi nici româneşte. Trec zile după zile pline de zgomotul şi furia care ne intră-n...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect