12.2 C
Sibiu
luni, martie 4, 2024

S-a deschis oficial primul Smart Lab din Sibiu

Cele mai citite

Primăria Sibiu anunță finalizarea amenajării primului Smart Lab. Spațiul se află în Piața Mică Nr. 22.

Acesta este un spațiu care poate fi utilizat gratuit de toți cei care doresc să dobândească competențe digitale: elevi, profesori sau cetățeni de orice vârstă.

Smart Lab-ul este dotat cu un display interactiv, computere de ultimă generație, roboți programabili, o imprimantă și un scanner 3D, creioane pentru desene 3D, ochelari VR și un sistem de videoconferință alcătuit dintr-o cameră 4K și un sistem de sunet profesional (sound bar).

De luni, 24 aprilie, Smart Lab-ul s-a deschis pentru elevii și profesorii aflați în “Săptămâna altfel”. Prin Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ s-a transmis o invitație directă acestora, pentru săptămâna curentă înscriindu-se peste 20 de grupuri.

Încep înscrierile pentru public

Din 28 aprilie se vor deschide înscrierile pentru publicul care dorește să folosească facilitățile din Smart Lab.

Cine se poate înscrie?

În Smart Lab se poate înscrie sibienii cu vâsta minimă de 8 ani. Înscrierile pe un anumit interval orar se pot face în limita a 8 locuri pe modul. Pentru că laboratorul va rămâne deschis cel puțin 3 ani, toți doritorii au timp să vină aici, pe rând.

Înscrierea se poate face individual sau în grupuri organizate de maxim 8 persoane. În cazul grupurilor, coordonatorul va contacta administratorul Smart Lab-ului pe smartlab@sibiu.ro sau la telefon 0269/208861, pentru a pune la punct detaliile modulului dorit.

Ce se poate învăța în Smart Lab?

Tematica cursurilor va fi afișată în programul de înscriere online. Câteva exemple de cursuri: Utilizarea echipamentelor smart, Programarea roboților, Utilizarea calculatorului în procesul de învățământ, Editoare de text si calcul tabelar pe înțelesul tuturor (începători/avansați), Utilizarea aplicațiilor electronice puse la dispoziție de Primăria Sibiu, Realitate virtuală, Inițiere în lumea 3D, Tainele calculatorului, Tainele mediului online. În funcție de tematica selectată, modulele sunt structurate pe una sau mai multe sesiuni.

Cum se face înscrierea?

Înscrierea se face online, pe sibiu.ro, pe secțiunea Programări online – Smart Lab. Apoi trebuie urmați pașii pentru a alege data, ora și cursul.

Laboratorul va fi deschis și disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9.00 – 19.00.

Cursurile vor fi susținute de traineri din cadrul Universității Lucian Blaga – Facultatea de Inginerie, Primăria Sibiu și Universitatea încheind un parteneriat în acest sens, sau de către parteneri voluntari ai Primăriei Sibiu care doresc să se implice în acțiunile educative.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect