15.2 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Semafoarele ar putea avea încă o culoare: roșu, galben, verde și alb

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Într-o perioadă de timp nu foarte îndepărtată, semafoarele ar putea suferi o transformare majoră, adoptând un sistem cu patru culori.

Specialiștii din domeniul transporturilor încep să exploreze această posibilitate, având în vedere avansarea tehnologiei și creșterea numărului de vehicule autonome pe șosele.

Publicitate

Ideea principală din spatele introducerii unei a patra culori la semafor este adaptarea la nevoile mașinilor autonome.

Publicitate

O lumină albă ar avea rolul de a dirija vehiculele autonome, fără a fi nevoie de intervenția umană.

Acest aspect devine din ce în ce mai relevant odată cu progresul tehnologiei și creșterea interesului pentru mașinile autonome.

Henry Liu, un profesor de inginerie civilă de la Universitatea din Michigan, conduce un studiu care studiază această posibilitate.

El consideră că introducerea unei a patra culori la semafor va deveni necesară în viitorul apropiat, pe măsură ce numărul mașinilor autonome va crește.

Cu toate acestea, realizarea acestui obiectiv poate dura câțiva ani, deoarece se estimează că ar fi necesar ca între 40% și 50% din parcul auto să fie format din vehicule autonome.

Deși sunt făcuți deja pași către implementarea acestei tehnologii, cum ar fi lansarea unui serviciu de partajare complet autonom în Los Angeles și Texas, există și unele provocări.

Sandy Karp, purtătorul de cuvânt al Waymo (companie a grupului Alphabet, fost Google), a atras atenția asupra necesității unei abordări prudente, pentru a evita investiții premature sau inutile în infrastructura rutieră.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Primăria Mediaș: „Zilele Mediașului“ nu reprezintă un eveniment de propagandă electorală și nu face referire la un partid politic clar identificat

Primăria Mediaș a contestat la Biroul Electoral Județean decizia BEC Mediaș de anulare a Festivalului Zilele Mediașului.Prin Hotărârea nr....

Știri pe același subiect