19.1 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Sibienii au lansat lampioane tricolore, alături de studenţii basarabeni, pentru a marca Unirea Basarabiei cu România

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Filiala Sibiu a Platformei unioniste Acţiunea 2012 a lansat 27 de lampioane tricolore pentru a marca 96 de ani de la Unirea Basarabiei cu României. Evenimentul s-a desfăşurat joi, 27 martie, la ora 19:00 în Piaţa Mare din Sibiu si a avut drept obiectiv “urgentarea realizării Unirii celor două state româneşti, pe fondul contextului internaţional extrem de favorabil”.

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

 „Poate dă Dumnezeu şi se întâlnesc acum măcar lampioanele, pentru că o să ne întâlnim şi noi, din nou. Sunt sigur că o să ne unim. Şi noi, ardelenii, ştim cum e să fim sub altă ocupaţie şi vrem să se unească şi Basarabia cu ţara-Mamă”, a mărturisit un sibian care a luat parte la eveniment.

Sibienilor care doresc Unirea cu Basarabia şi au ales să îşi exprime astfel dorinţa li s-a alăturat şi un grup de zece studenţi basarabeni. 

„Astăzi, într-un fel comemorăm şi sărbătorim, în acelaşi timp, Unirea Basarabiei cu România. Din păcate, nu mai suntem împreună acelaşi popor, dar noi încercăm să coştientizăm, pe ambele maluri ale Prutului, că suntem un singur popor, avem aceeaşi limbă şi aceleaşi tradiţii. Şi peste Prut lucrurile sunt la fel ca în România. Sunt şi oameni care s-ar bucura de unirea cu România, sunt şi oameni care privesc cu alţi ochi această idee. Eu îmi doresc Unirea”, a declarat student basarabean venit în Sibiu la studii în urmă cu patru ani.

Evenimente similare au avut loc concomitent în peste 40 de oraşe româneşti de pe ambele maluri ale Prutului: Alba-Iulia, Arad, Piteşti, Bacău,  Balţi, Botoşani, Brăila, Bârlad, Braşov, Buzău, Călăraşi, Reşiţa, Cluj-Napoca, Chişinău, Galaţi, Giurgiu, Târgu-Jiu, Petroşani, Iaşi, Drobeta Turnu Severin, Târgu-Mureş, Nisporeni, Orhei, Balş, Ploieşti, Zalău, Suceava, Târgovişte, Timişoara, Tulcea, Râmnicu-Vâlcea, Vaslui, Adjud, Aleşd, Craiova, Urziceni, Oradea, Bistriţa, Petroşani, Piatra Neamţ. 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO 10 bărbați au transformat bena unei autoutilitare în piscină și s-au plimbat pe străzi. Poliția i-a amendat

Ce s-au gândit 10 bărbarți din Argeș? Să transforme în piscină bena unei autoutilitare și să plece la plimbare...
spot_img

Știri pe același subiect