Muzeul ASTRA organizează duminică, 13 octombrie, un eveniment dedicat recoltei anului 2024, intitulat Sărbătoarea Recoltei.
Între orele 10:00 și 16:00, Târgul de Țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului va fi gazda a 15 producători din județele Sibiu, Vâlcea și Vrancea, care vor aduce laolaltă roadele muncii lor: legume, fructe, dulcețuri, siropuri și multe alte delicatese.
Participanții vor găsi o gamă variată de bunătăți, printre care dulcețuri și siropuri artizanale, must de mere și de struguri, vinuri alese, produse lactate, prăjituri și plăcinte de casă, precum și produse apicole, zacuscă și alte preparate tradiționale.
În cadrul Sărbătorii Recoltei, vizitatorii vor putea participa la ateliere gastronomice interactive, unde vor descoperi secretele preparării unor rețete tradiționale. Se vor găti ciorbe și mâncăruri pline de savoare, folosind legume proaspete din recolta locală: ardei capia, gogoșari, vinete și ceapă, ingrediente de bază în bucătăria tradițională românească. Printre preparatele speciale se numără ciorba de fasole în pârgă, care va fi una dintre atracțiile principale.
Meșterii sunt cei care ne vor arăta cum putem să transformăm în resursă sustenabilă tot ceea ce produce pământul. Astfel, vizitatorii vor învăța să folosească sorgul pentru a face mături, într-un atelier meșteșugăresc interactiv. Acestea reliefează sezonul de toamnă meșteșugărească pentru gospodăria țărănească din județul Sibiu, dar și din nordul Olteniei.