17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

167 de ani de la înființarea Jandarmeriei

Cele mai citite

Jandarmii sibieni au sărbătorit în 3 aprilie, alături de colegi din ţară, 167 de ani de la înfiinţarea instituţiei. De Ziua Jandarmeriei Române,  s-a desfășurat ceremonia militară decernarii a unor disticții în sala festivă a Cercului Militar. Printre persoanele premiate, a fost numit și jandarmul de onoare al anului, locotenent colonel Florin Mardale, contabilul șef al unității.
„Momentul aniversar de astăzi constituie un bun prilej de reflecție comună cu privire la ceea ce facem și la modul în care evoluăm. La ceas aniversar adresez jandarmilor sibieni un gând bun, sănătate și împliniri personale și profesionale. La Mulți Ani, jandarmi sibieni! La Mulți Ani, jandarmeria Română!”, a declarat Costel Dogaru, Inspectorul şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu.
În cadrul festivității s-au acordat mai multe distincții și diplome  jandarmilor pentru activitatea pe care au desfășurat-o în decursul anului. De asemenea, printre premiați au fost și șase jurnaliștii locali, câștigătorii Cupei Presei la TIR, la categoriile feminin și masculin.
Locuitorii și turiștii au putut admira în fața Cercului Militar expoziția a mai multor mașini ale Jandarmeriei, dar  și standul cu arme și echipament de intervenție.
La eveniment au participat reprezentanţi ai tuturor structurilor instituţiei, IPS Laurențiu Streza, Lucian Radu- prefectul județului Sibiu, Marcel Luca- vicepreșindele Consiliului Județean, viceprimarul Răzvan Pop și Judith URBAN- Consulul Republicii Federației Germane la Sibiu.
„Anul trecut, spun cu mândrie că nu au avut loc incidente la evenimentele organizate în Sibiu, datorită bunei funcționări și colaborări, de care au dat dovadă jandarmii sibieni. Vă mulțumim și vă rugăm să ne ajutați așa cum ați făcut până acum  ca să menținem ordinea publică în municipiul Sibiu.  La Mulți Ani!”, a fost mesajul Primăriei Sibiu, transmis prin intermediul viceprimarului Răzvan Pop.
De asemenea, la finalul ceremonie, prefectul Lucian Radu a transmis gândurile de binețe din partea prefecturii sibiene și totodată a ținut să precizeze că prin intermediul său vrea să transmită mesajul din partea Ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan. „Jandarmeria Română este una dintre instituțile reprezentative ale Ministerului Afacerilor Interne, o structură importantă care a știut să-și dapteze activitatea în raport cu solicitările legitime ale cetățenilor. Vorbim despre o evoluție evidentă al acestei instituție în raport cu partenerii externi, care se bazează pe experiență și profesionalism.  Jandarmeria Română a arătat că prin dialog , tact și echidistanță pot fi evitate multe dintre situațiile conflictuale. Încrederea de care se bucură Jandarmeria Română din partea cetățenilor este fundamentală, iar jandarmii au dat dovadă de profesionalism în fiecare misiune. Vorbim astfel de oameni speciali, motivați și binepregătiți. Vă doresc sănătate și putere de muncă și succes în misiunile viitoare”, a fost mesajul acestuia.
Foto: Laura Denisia Matei
ziua jandarmerie2
ziua jandarmerie.jpg4
ziua jandarmerie3
ziua jandarmeriei
ziua jandarmerie.jpg6
ziua jandarmerie.jpg5
ziua jandarmeriei.jpg7
 
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect