17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Slide and Freeze, ultimul eveniment al sezonului la Arena Platoș

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Duminică, 11 martie, cei mai curajoși schiori și snowboarderi vin la cel mai spectaculos concurs al sezonului în complexul de ski și snowboard Arena Platoș din Păltiniș, Slide and Freeze. Concursul „importat” de pe pârtiile austriece este o adevărată probă de rezistență împotriva frigului și, în același timp, extrem de distractiv pentru concurenți. La ultimele ediții, sute de concurenți s-au înscris la start atât pe schiuri sau pe placă, cât și cu tot felul de construcții ingenioase menite atât să coboare pârtia cât și să acvaplaneze la suprafața lacului. Unora le-a ieșit mai bine, alții s-au scufundat în apa care nu era prea departe de zero grade.
Ultimul eveniment al sezonului va fi împărțit, ca și anul trecut, pe trei categorii. La categoria slide&freeze pot concura toți schiorii și snowboarderii care cred că pot traversa în viteză suprafața apei. Pare imposibil la prima vedere dar nu e chiar atât de complicat, atât timp cât ai curaj și nu te temi să te uzi puțin. Pe măsură ce vor avansa în probă, linia de start va fi tot mai aproape de bazin astfel încât și viteza de acvaplanare să fie mai mică. Categoria jump&freeze este singura în care concurenții nu au nicio șansă să nu se ude având în vedere că juriul va puncta spectaculozitatea saltului și dificultatea acrobației. Cea mai amuzantă și spectaculoasă categorie va fi cea în care concurenții vor trebui să coboare pârtia și apoi să acvaplaneze pe suprafața lacului într-o „construcție” de inspirație proprie. În concurs se acceptă orice fel de improvizații, cea mai haioasă și mai elaborată construcție urmând să câștige premiul cel mare. Iar premiile sunt pe măsura concursului.
Câștigătorul categoriei Slide&Freeze pleacă în Franța, în tabăra Snow Mission oferită de FreshMeat. Câștigătorii categoriei Jump&Freeze, la ski și snowboard, vor câștiga fiecare echipament sportiv în valoare de 1000 de lei oferit de H2O. Iar primele trei locuri la categoria ambarcațiuni vor fi răsplătite cu 1000 de lei cash pentru locul I, 3 invitații personalizate la Electric Castle pentru locul II și skipass-uri de weekend pentru toți membrii echipei ce va ocupa locul III. Același premiul îl va primi și cel mai bun echipaj feminin.
În premieră, Arena Platoș Păltiniș găzduiește una dintre faimoasele Backyard Party, un nou concept ce a pus Sibiul pe jar. Imediat după încheierea concursului, DJ Cipi Hampu și DJ Zara Alex vor porni cea mai tare petrecere a sezonului, Backyard Winter Matinee. Backyard este un concept 100% local, sibian, care a prins amploare în ultimul an și care încurajează distracția în aer liber. Alături de cei doi DJ sibieni, petrecerea va fi animată de DJ Elless din Timișoara, DJ rezident la Epic Society și la Ponton Casa Baraj, unde au loc unele dintre cele mai tari petreceri din vestul țării. Petrecerea de la Arena Platoș este programată să înceapă la ora 15 și va dura până aproape de miezul nopții. Intrarea este gratuită. Evenimentul este organizat în colaborare cu Josh & Partners.
Chiar dacă sezonul de evenimente se va închide duminică, pârtiile vor rămâne deschise și în următoarele trei weekenduri, până în 25 martie. „Vremea ne-a ajutat din plin anul acesta, zăpada se prezintă în condiții foarte bune pentru schiat iar din acest motiv ne-am gândit să ținem deschise pârtiile în weekenduri cât timp putem oferi zăpadă de calitate”, spune Ioana Dragomir, administratorul resortului. Instalațiile vor funcționa sâmbăta și duminica între orele 10 și 17.
FOTO – hila.ro

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect