25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Unitățile de luptă ale NATO din România vor fi amplasate la doi pași de Sibiu. „Vom sta aici 4-5 ani”

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Grupul de unități combatante ale NATO ce va fi constituit pe teritoriul României va fi amplasat la limita județelor Sibiu și Brașov, în perimetrul poligonului militar de la Cincu, folosit și în prezent pentru exerciții militare temporare.

Comandantul grupului tactic al prezenţei avansate al NATO din România, Colonelul Vincent Minguet,  a declarat că grupul de luptă al alianței, format în România în ultimele săptămâni, este în acest moment funcțional la Constanţa, dar centrul acestuia se va muta în centrul țării, la limita dintre județele Sibiu și Brașov. Este vorba despre perimetrul localității Cincu, aflată în județul Sibiu, dar la mai puțin de 80 de km de orașul Sibiu, unde s-a constituit deja un comandament NATO. În timp ce unitatea de comandă din municipiul Sibiu are un rol de coordonare pentru toate forțele terestre ale NATO din Europa de Sud Est, unitatea de la Cincu are un rol de luptă, locul urmând să se trnasforme în centru de antrenament.
„Suntem activi în prezent. Începem să creştem capacitatea. Mare parte a batalionului este în Constanţa, la Kogălniceanu, ne vom muta la Cincu, vom păstra trupe şi la Kogălniceanu, dar aş spune că centrul de greutate va fi la Cincu. Vom face asta în iunie”, a explicat colonelul Minguet, ofițer al armatei Franței și comandat al unității de luptă a NATO constituită în România. Minguet a mai spus că alegerea localității Cincu a fost făcută pe criterii geografice, poligonul asigurând și spațiul necesar pentru cei aproxiamtiv 1000 de soldați NATO ce vor fi prezenți la Cincu.
În acest moment, unitatea de luptă NATO din România, care se află la Constanța și urmează să se mute la Cincu, este formată din militari din Franța și Belgia, urmând să fie completată din militari din Olanda. Unitatea este formată din trupe de infanterie uşoară şi infanterie mecanizată. „E vorba de vehicule blindate uşoare şi tancuri. Planul este să avem din ce în ce mai multe arme şi să fim tot mai puternici. Cu timpul, vom avea mai mult echipament, mai mult armament greu, dar pentru asta trebuie să ne asigurăm că vor exista locuri pentru mentenanţă, cu asta ne ocupăm acum, dar cred că în viitor vom avea tancuri mai puternice”, a mai spus Minguet.
Deja militarii NATO fac exerciții împreună cu unitățile militare românești, dar și cu cele americane, aflate la Baza Kogălniceanu. „Toate aceste exerciţii operaţionale fac parte dintr-un mesaj pe care îl trimitem armatei ruse”, a explicat colonelul francez.
„Ne antrenăm împreună cu România, în acest moment avem o companie la Cincu, oameni în Predeal, lângă Braşov, un pluton în Miercurea Ciuc, vom merge la Smârdan, să ne antrenam cu trupele americane şi române, în Craiova, în toată România au loc antrenamente cu trupele române. Pasul următor este crearea unui batalion permanent, mai puternic, cu mai multe arme grele, pentru a preveni orice agresiuni sau orice destabilizare în România. Cred ca vom fi aici pentru o perioadă de 4-5 ani”, a spus Vincent Minguet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect