11.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Video: Constatin Necula: Daţi ceasul pe Ora de Sănătate, începând cu secunda unu

Cele mai citite

Asociaţia Happy Moms din Sibiu a sărbătorit aseară împlinirea a unui an de activitate a proiectului „Ora de sănătate”. Proiectul se adreasează în special femeilor, mămicilor, dar nu de puţine ori şi taţii au fost interesaţi de anumite teme.  Copiii şi tehnologia, Cum ne disciplinăm copiii? Este bătaia ruptă din rai ?  Cancerul la sân. Mami, du-te la doctor!, De ce să îmi vaccinez copilul? sau Nașterea naturală vs. nașterea prin cezariană, între opțiune și necesitate sunt doar câteva dintre temele abordate în cadrul acestor întâlniri. Conferința de inaugurare a avut loc pe data de 25 octombrie, ora 17, în cadrul librăriei Habitus Sibiu, care a devenit de atunci  gazda fiecărui eveniment.
„Nu pot să nu mă gândesc acum la ce se întâmpla anul trecut, în luna  septembrie, când am început timid cu o conferinţă, la care nu ştiam dacă vor fi mulţi sau puţini cei care urmau să participe. Am  propus o temă  de actualitate, despre care aş spune că mulţi o consideră tabu, mai exact naşterea naturală vs cezariană. Ne-am dorit ca voluntari ai Asociaţiei Happy Moms să venim cu nişte informaţii la care oamenii nu au acces foarte uşor pentru că Internetul de bombardează cu tot felul de informaţii şi de multe ori este greu să găsim firul acela roşu, care ne trebuie nouă. Încet, încet vrem să ne extindem în cât mai multe oraşe din ţară pentru că vrem să împărţim această bucurie de a fi mamă. Aşa cum spunea şi părintele Necula să dăm toţi ceasul pe Ora de Sănătate, începând cu secunda Unu.”, a spus Lidia Bădilă, coordonatorul proiectului Ora de sănătate.
Fiecare conferinţă, la care speakeri erau medici, psihologi sau it-işti a constituit de fapt o întâlnire între prieteni. Aş aminti doar căteva nume printre care părintele Constantin Necula, Dr. Livia Ognean, medic primar neonatologie-pediatrie,  șef secție al Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Laura Vîlsan- director Direcția pentru Protecția Copilului Sibiu, Gabriela Vişa sau Alin David. Vă inităm în continuare să îi ascultăm pe părintele Constantin Necula şi pe medicul Livia Ognean, două dintre numele importante ale specialiştilor care au ţinut aceste conferinţe.
 
https://www.facebook.com/HappyMoms.ro/videos/2053877111518272/
Evenimentul „Gala Ora de sănătate”, care s-a desfăşurat aseară reprezintă ultima filă din acest an al activităţilor din cadrul acestui proiect. Scopul voluntarelor Asociaţiei Happy Moms este de a facilita o punte de legătură între specialişti şi cetăţeanul de rând.
https://www.facebook.com/HappyMoms.ro/videos/2053878588184791/
La finalul premierii, artistul Adi Corlaciu a susţinut un mini concert de colinde.
Foto/ video: Happy Moms

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

„Wanda”, spectacolul anti bullying revine pe scena de la Gong

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă vineri, 1 martie, și sâmbătă, 2 martie, de la ora 18:00,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect