13.3 C
Sibiu
vineri, martie 29, 2024

GALERIE FOTO Fotografia virală de la Astra Film Festival Sibiu, în The Guardian

Cele mai citite

Fotografia lui Rareș Helici, făcută în Sibiu, în timpul Festivalului Astra Film, a devenit celebră în Europa, ea fiind preluată inclusiv de The Guardian. Povestea din spatele fotografiei este însă la fel de interesantă.
“In Sibiu, fiecare clipa contează și se trăiește la maxim. Saptamana aceasta e despre Astra Film Festival
Până duminica, ne vedem la film!”, a scris Rareș, unul dintre cei mai buni fotografi din oraș, și a postat imaginea celor trei femei care savurează realitatea virtuală.

FOTO: RAREȘ HELICI

Ulterior, după ce a descoperit cât succes a avut imaginea, a completat: “Acum o saptamana, in drum spre Astra Film Festival, in Piata Mare din Sibiu am zarit la orizont 4 doamne asezate pe o banca la povesti, nu puteam rata momentul si le-am prins in realitatea lor virtuala 🙂
De o saptamana incoace, fotografia a devenit virala pe retelele de socializare, in story-urile de pe Instagram si, mai nou, in prezentari la diferite conferinte 🙂
In weekend, la Cluj a fost admisa si la universitate, la Conferinta Internationala a Doctoranzilor in Istorie 😀 M-am bucurat cand am aflat ca, Cornel Amariei in cadrul conferintei de ieri a inclus poza in prezentarea lui :), dar supriza cea mare a fost s-o vad publicata in The Guardian, tot ieri 🙂
p.s. nu uitati ca realitatea e langa noi in fiecare zi, trebuie doar sa deschidem ochii bine si sa avem rabdare cateva clipe sa o admiram.”
Povestea fotografiei este legată de Piața Mare din Sibiu. La domul mic, dedicat realității virtuale, rula The Curse of Palm Oil – o producție care surprinde conflictul dintre companiile forestiere și indigenii din Malaezia. Doamnele, foarte preocupate de film, se așezaseră pe banca de afară pentru a urmări producția.
Doi fotografi au surprins momentul, Rareș Helici și Marius Catalin Hodea. Au fost realizate chiar mai multe imagini cu femeile, pe parcursul momentelor în care și-au satisfăcut dorința de tehnologie.
Iată o galerie foto cu cele patru doamne, realizată de Marius Cătălin Hodea.
FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

FOTO: Marius Cătălin Hodea

Astra Film Festival este cel mai cunoscut festival de film documentar din România, ajuns la a XXVI-a ediție. În fiecare an, câteva sute de proiecții și alte evenimente, inclusiv proiecții immersive 360 și VR, au loc timp de 7 zile în mai multe spații din orașul Sibiu.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO/ULTIMA ORĂ: La un pas de catastrofă. Explozie puternică la Rafinăria Petromidia

O explozie neurmată de incendiu a avut loc, vineri dimineața, la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum....
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect