9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Aproape 12 mii de vizitatori la Târgul de Jucării de la Muzeul ASTRA

Cele mai citite

11.767 de vizitatori au trecut pragul Muzeului ASTRA în perioada 1-4 iunie 2023, cu ocazia Târgului de Jucării, ediția a XVI-a.

29 de meșteri populari din România și din Republica Moldova s-au reunit și au pus în scenă ateliere demonstrative, ca de exemplu cele de olărit, sau cele în care vizitatorii au învățat cum se face o căpiță din lână sau cum să confecționeze marionete și jucării din lemn.

În același cadru au avut loc și ateliere de storytelling cu pictură pe șevalet, ateliere apicole, piscicole, educaționale și trei spectacole muzicale interactive.

De asemenea, în programul Târgului de jucării am avut activități de orientare în teren și curse de obstacole.

La această ediție a Târgului de Jucării, am organizat în premieră o componentă gastronomică specială, denumită sugestiv ,,Gusturile Copilăriei”. Astfel, la Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului au fost amenajate 3 vetre cu 15 locuri de prăjit slănina și 3 mese pentru a pregăti preparate tradiționale din copilăria de demult. În fiecare zi din program toate preparatele gătite (slănina prăjită la țăpăruie, cartofi noi, salată) au fost epuizate.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect