13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Atenție! Campanii false pe Facebook în numele Băncii Transilvania și BCR

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Un nou tip de fraudă este în desfășurare pe Facebook, ținta fiind obținerea datelor de pe card sau personale.

Specialiștii în securitate cibernetică avertizează că pe Facebook se desfășoară o campanie de phishing prin postări sponsorizate, care folosesc imaginile Băncii Transilvania și BCR. Escrocii vizează obținerea datelor personale sau de pe card.

Publicitate

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a identificat tentative de fraudă prin intermediul unor postări sponsorizate pe Facebook, în numele Băncii Transilvania și BCR.

Publicitate

Odată ce utilizatorul accesează postarea sponsorizată, este redirecționat către un articol care încearcă să-l convingă să viziteze pagini de phishing, unde să își ofere datele personale, financiare sau de autentificare, cu promisiunea unor câștiguri pe termen foarte scurt.

DNSC îndeamnă persoanele să raporteze astfel de postări pentru SCAM (fraudă) către rețeaua socială, să citească cu atenție informațiile din online, să evite accesarea link-urilor din astfel de postări sponsorizate care oferă oportunități rapide de îmbogățire și să nu furnizeze date personale de autentificare sau de card.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect