9.2 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

Avalanșă la Bâlea Lac. „Clasica de Bâlea a venit mai repede”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Căldura din ultimele zile a provocat o avalanşă la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde meteorologii avertizează că există risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de noi avalanşe, informează Salvamont Sibiu pe pagina de socializare.

„Clasica de Bâlea a venit mai repede. Temperaturile pozitive din ultima perioadă au dus la apariţia mai multor avalanşe. Recomandăm prudenţa în alegerea rutelor la altitudini de peste 1800 m”, scriu cei de la Salvamont Sibiu.

Şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu, a explicat joi, pentru AGERPRES, că această avalanşă, numită de specialişti „clasica de Bâlea”, se producea în anii precedenţi mult mai târziu, la finalul lunii aprilie, începutul lunii mai.

Meteorologii au avertizat încă de miercuri că este risc însemnat, de gradul trei din cinci, de producere de avalanşe la peste 1.800 de metri altitudine în Munţii Făgăraş şi Rodnei.

Cel mai mare strat de zăpadă de la o staţie meteo din ţară este de 1,3 metri la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri în Munţii Făgăraş, unde a avut loc şi avalanşa care nu a rănit pe nimeni.

Sub altitudinea de 1.800 de metri, în zona Bâlea din Munţii Făgăraş, zăpada s-a topit.

SURSĂ FOTO: Salvamont Sibiu

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Mașinile vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”. De când intră în vigoare măsura

Din luna iulie, mașinile noi înmatriculate în Uniunea Europeană vor avea obligatoriu montată o „cutie neagră”.Din 6 iulie 2024,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect