11.2 C
Sibiu
duminică, mai 12, 2024

Avertisment înainte de 1 Mai: Atenție de unde cumpărați bere și mici

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Ca în fiecare an, românii sărbătoresc ziua de 1 Mai cu mici și bere, iar ANPC a transmis o serie de recomandări.

Paul Anghel, director în cadrul ANPC susține că la cumpărarea produselor din carne tocată, trebuie acordată atenție aspectului produsului și modului de etichetare.

Publicitate

„Nu cumpărați produse preambalate neetichetate, iar pentru cele comercializate vrac este obligatorie înscrierea, la locul de comercializare a datei durabilității minimale/ datei limită de consum și a ingredientelor alergene.

Publicitate

Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare!

Publicitate

Refuzați produsele din carne care nu au înscrisă, pe etichetă, data durabilității minimale/ data limită de consum sau dacă aceasta este modificată sau depășită!”, a scris Paul Anghel pe Facebook.

Sirectorul din cadrul ANPC atrage atenția că aceste produse nu trebuie cumpărate din locuri neautorizate.

„La cumpărarea berii, verificați starea ambalajelor (integritate, etanșeitate), limpiditatea lichidului și data durabilității minimale”, mai arată Paul Anghel.

În cazul în care petreceți ziua de 1 Mai în zone de agreement, e bine să fiți atenţi la câteva aspecte, spune Anghel.

Trebuie urmărit, în cazul produselor alimentare, modul de expunere și comercializare a acestora, pentru a observa unele indicii care pot să conducă la identificarea riscurilor pentru sănătate și anume: existența și funcționarea vitrinelor frigorifice în care sunt expuse alimentele; integritatea ambalajelor, care trebuie să asigure protecție pe timpul transportului, depozitării și comercializării; etichetarea acestora, cu date referitoare la tipul produsului, originea acestuia, termenul de valabilitate etc.

De asemenea, înainte de achiziționarea alimentelor, din locuri specializate în acest sens, asigurați-vă că vânzătorul este echipat corespunzător, poartă halat de protecție și bonetă, iar manipularea alimentelor neambalate este realizată cu mâinile acoperite de mănuși curate sau de unică folosință.

Acordați atenție prețului afișat și verificați concordanța dintre prețurile afișate la raft și cele marcate pe bonurile de casă.

Solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea/siguranța unui produs”, a completat Paul Anghel.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: Doi tineri, din Șelimbăr și Racovița, prinși circulând cu viteze uriașe. Ambii au rămas fără permise

Doi tineri, in Șelimbăr și Racovița, au rămas fără permisele de conducere după ce au fost prinși circulând cu...

Locuri de muncă

spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect