3.1 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Cea mai tânără bunică din lume este din România și are 23 de ani

Cele mai citite

Preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că România este ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani.

De asemenea, medicul Valeria Herdea a mai spus că țara noastră are fetiţe însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, şi, inclusiv din acest motiv, printre prevederile noului contract-cadru, intrat în vigoare la 1 iulie, figurează şi o serie de capitole care privesc adolescentul.

„Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul.

Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video.

Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri!

Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”a spus preşedinta Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş.

Valeria Herdea a făcut un apel la părinţi şi la bunici să vorbească cu tinerii, să îi încurajeze pe copii să spună ce gândesc.

„Vorbiţi cu ei pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri!
Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme.

Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru.

E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli.

Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri„, a mai declarat preşedintele CNAS.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect