În mai multe zone din Sibiu, prezența ciorilor reprezintă o problemă pentru sibienii care se arată deranjați nu doar de zgomotul făcut de păsări, ci și de mizeria pe care acestea o lasă în urmă. Cei care se plimbă prin parcul Sub Arini, de exemplu, sunt nemulțumiți de gălăgia făcută de ciori, dar și de faptul că murdăresc băncile și aleile. Prezența acestor păsări este la fel de deranjantă și în alte locuri din oraș, dar reprezentanții municipalității transmit că au fost luate măsuri.
Reprezentanții Primăriei Sibiu spun că au luat măsuri pentru a diminua disconfortul provocat de prezența ciorilor în parcurile și zonele verzi de pe teritoriul Municipiului Sibiu. „În perioada martie-aprilie 2020, s-au desfășurat acțiuni de toaletare a arborilor, astfel încât să se împiedice formarea cuiburilor. În același scop s-au montat benzi anti-păsări în parcurile din municipiul Sibiu și punctual, în zonele unde au fost semnalate probleme: pe str. Gladiolelor, bulevardul Victoriei, str. Solidarității, șoseaua Alba Iulia, Calea Dumbrăvii, str. Pedagogilor, Aleea Șelimbăr și Aleea Petuniei”, a transmis Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.
De asemenea, dispozitive cu ultrasunete menite să alunge păsările sunt montate și sunt în funcțiune în Parcul Sub Arini – zona cupolei, în Parcul Tineretului și în Parcul Astra. „În următoarele două săptămâni, activitățile mai sus menționate vor fi fi reluate în toate zonele monitorizate, unde s-a constatat prezența ciorilor”, mai spun reprezentanții Primăriei.
Totodată, potrivit unui răspuns primit în luna februarie a acestui an, când Sibiu 100% a mai abordat acest subiect, Departamentul de Salubrizare din Primăria Sibiu ne-a transmis că
OUG 57/2007 interzice „uciderea sau capturarea intenționată” a păsărilor și “deteriorarea, distrugerea și/sau culegerea intenționată a cuiburilor și/sau ouălor din natură”.