10.2 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Conducte de aducțiune noi și extindere surse de apă brută în Arpașu de Jos și Dumbrăveni

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Comuna Arpașu de Jos și orașul Dumbrăveni vor avea conducte de aducțiune noi și surse de apă brută.

Operatorul regional Apa Târnavei Mari a semnat un nou contract de lucrări în cadrul proiectului major „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”.

Publicitate

Este vorba despre contractul „Reabilitare captare râu, conducta de aducțiune în comuna Arpașu de Jos și extindere front de captare și aducțiune în orașul Dumbrăveni, județul Sibiu”, a cărui semnare s-a desfășurat la sediul Primăriei Mediaș.

Publicitate

Contractul are o valoare de 42,12 milioane de lei, o durată de execuție de 24 luni, iar obiectul său include lucrări de reabilitare conductă de aducțiune apă brută, extindere și reabilitare conducte de aducțiune apă tratată, reabilitare și extindere surse de apă brută.

Contractul face parte din, „Proiect Regional de Dezvoltare a Infrastructurii de Apă și Apă Uzată în Regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, Județul Sibiu”, finanțat din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM), cu o valoare totală de 700.258.507,21 de lei.

Finanțarea investiției se face astfel: 94% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13 % bugetul de stat și 2% bugetele locale. Contribuția Operatorului Regional la finanțarea investiției este de 6%.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect