4.1 C
Sibiu
marți, noiembrie 18, 2025

Cozonac care nu îngrașă? Da, este posibil, dacă respecți aceste cinci reguli!

Cele mai citite

Daniela Arnăutu

Probabil că deja te duce gândul la tradiționalul cozonac de Crăciun, dar, cumva, ai și temeri cu privire la faptul că aceste desert este delicios dar și foarte caloric, deci îngrașă. Ei bine, potrivit teamnutrition.ca, dacă respecți următoarele cinci reguli vei putea savura cozonac fără teama că îți pui silueta în pericol.

În general, alimentele preparate în casă sunt mai sănătoase decât cele din comerț. Mai mult, unele rețete le putem modifica așa cum dorim, astfel încât să devină mai hrănitoare. Indiferent că faci cozonac, pâine sau prăjituri, dacă vei respecta următoarele cinci reguli și vei mânca fără să faci excese, nu te vei îngrășa de sărbători.

Publicitate

Fructe sau legume, adăugate în cozonac

Bogate în vitamine și minerale, fructele și legumele pot fi adăugate, fără grijă, în rețetele de cozonac.

Cu rezultate excelente, delicioase și nutritive, poți adăuga în rețetele de cozonac afine, ananas, pere, zmeură, căpșuni, banane, piersici, orcovi, dovleac și chiar cartofii dulci.

Făina de grâu integral adaugă fibre cozonacului tău

Dacă vrei să faci un cozonac bogat în fibre, atunci alege să-l prepari din făină de grâu integral. Mai mult, poți chiar să înlocuiești un sfert de cană de făină albă cu tărâțe de grâu. Gustul cozonacului nu va avea de suferit.

Renunță la unt, când prepari cozonac

Pentru o rețetă de cozonac cât mai sănătoasă și dietetică, poți renunța la unt și îl poți înlocui cu grăsimi sănătoase, precum uleiul – în special cel de măsline – sau margarina nehidrogenată. Dacă adaugi și nuci în cozonac, cu atât mai bine, și ele fiind o sursă de grăsimi sănătoase.

Ai grijă cât zahăr pui la cozonac

Organismul nostru percepe zahărul la fel, chiar dacă ne amăgim și, în loc de zahăr brun sau alb, adăugăm miere, sirop de arțar sau de agave. Poți reduce cantitatea totală de zahăr din cozonac cu 25%, fără ca asta să-i schimbe prea mult gustul.

Pentru a compensa reducerea zahărului, este necesar să reduci puțin și cantitatea de lichid din rețetă. O altă metodă de a îndulci natural un cozonac este să înlocuiești zahărul cu sirop de sau piure de fructe.

Îți mulțumim pentru că ai ales să te informezi din Sibiu 100%. Dacă vrei să afli și mai multe povești, interviuri și vești bune în fiecare zi, susține-ne cu o recenzie – dă click AICI

Publicitate
spot_img
Cick
Ultimele știri

FOTO – Nicio șansă pentru „tricolorii” U21. 0-2 cu Spania pe Municipalul sibian

România U21 a pierdut destul de clar partida disputată marți seara la Sibiu împotriva reprezentativei U21 a Spaniei.Jucătorii noștri...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect