5.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

De neimaginat: Un bărbat și-a cumpărat un permis de conducere fals, apoi a mers la poliție și a cerut preschimbarea

Cele mai citite

Un bărbat din Alba și-a cumpărat de pe Facebook permis de conducere fals, iar când i-a expirat s-a dus la poliție ca să-l schimbe.

Acesta a fost condamnat pentru fals în acte.

Bărbatul și-a cumpărat cu 2.000 de euro un permis englezesc pentru categoriile B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

A ajuns cu el, într-un final, la Permise Auto, iar funcționarii de aici și-au dat seama că aveau de-a face cu un fal, scrie Alba24.ro.

Polițiștii i-au făcut bărbatului dosar penal, iar luna trecută a fost condamnat pentru fals material în înscrisuri oficiale.

În urmă cu aproximativ 4 ani, bărbatul se afla în Germania și la un moment dat a găsit un anunț pe Facebook în care o persoană spunea că vinde permise false de conducere cu 2.000 de euro.

A trimis datele personale, o poză și banii și a primit un permis ce imita documentele emise de autoritățile din Marea Britanie.

După o lună de la cumpărarea permisului, acesta s-a dus cu el la poliție și a cerut preschimbarea.

Dar când autoritățile au introdus datele în sistem, și-au dat seama că documentul era un fals și au anunțat procurorii.

După aproximativ patru ani de la comiterea faptei, bărbatul a fost condamnat la 4 luni şi 20 de zile închisoare cu amânare pentru complicitate la fals.

Sentința nu este definitivă.

„În luna iulie/august a anului 2020 inculpatul, în timp ce se afla pe teritoriul Germaniei, a găsit prin intermediul platformei de socializare Facebook o persoană care i-a promis că-i va obţine un permis de conducere eliberat de autorităţile britanice, fără a fi necesar să urmeze cursurile vreunei şcoli de şoferi şi fără a trebui să conducă, sens în care inculpatul a pus la dispoziția respectivei persoane (a comunicat) datele sale de identificare, precum și poza sa în vederea falsificării documentului denumit DRIVING LICENCE emis pe numele inculpatului, achitând în schimbul acestuia suma de 2.000 euro prin intermediul serviciului bancar Moneygram, inculpatul intrând în posesia permisului de conducere falsificat în cursul lunii august 2020”, au precizat magistrații din Alba.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect