17.9 C
Sibiu
miercuri, iulie 6, 2022

Dezvoltare personală prin actorie, la Biblioteca Astra

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Biblioteca Astra demarează, începând de luna viitoare, o serie de ateliere de dezvoltare personală prin actorie adresate utilizatorilor înregistrați ai bibliotecii, copii, adolescenți și adulți.

Inițiativa este menită să ofere celor interesați, prin intermediul tehnicilor de artă teatrală, posibilitatea de a-și cunoaște potențialul de exprimare, de a-și depăși emoțiile, de a-și dezvolta capacitatea de relaționare și de a descoperi noi particularități de manifestare personală. Sunt așteptați cei care doresc să își consolideze abilitățile de comunicare, cooperare și integrare în colectivitate și să dobândească mai multă încredere în forțele proprii.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie cuprind exerciții de improvizație teatrală care dezvoltă atenția, memoria, creativitatea, puterea de concentrare, exerciții de dicție, respirație și tehnica vorbirii (interpretarea textului artistic) precum și exerciții de expresie corporală care susțin îmbunătățirea expresivității gestuale.

Atelierele sunt structurate în trei grupe, în funcție categoria de vârstă: copii (9 – 13 ani), adolescenți (14 – 18 ani) și adulți (peste 18 ani). Numărul de locuri într-o grupă este limitat la 10 participanți, iar o sesiune durează 60 de minute. Programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, de comun acord cu cei înscriși. Nu se percep taxe pentru înscriere și participare la ateliere.

Înscrierile se fac în perioada 17 – 31 mai 2021, în sistem on-line (email: bibliosuport@bjastrasibiu.ro) sau telefonic la numărul 0269.210.551, indicând: numele și prenumele, vârsta, datele de contact, preferințele pentru desfășurarea cursurilor (zi, oră) și acordul/ dezacordul pentru utilizarea imaginii participantului în scopul promovării serviciilor bibliotecii.

Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se vor desfășura săptămânal, în perioada lunilor iunie – decembrie 2021, la sediul Bibliotecii Județene AstraSibiu, strada George Barițiu, numărul 7, foaier.

„Ne bucurăm enorm că reușim să punem la dispoziția publicului larg acest tip de activitate și sperăm să putem oferi participanților o atmosferă prietenoasă, în care voia-bună, creativitatea și încrederea sunt cuvintele-cheie. Îl avem alături, în acest demers, pe actorul Lucian Dragotă, prieten fidel al Bibliotecii ASTRA, actor profesionist și muzician, cu o experiență de peste 20 ani în teatru, radio și televiziune.

Pe parcursul derulării atelierelor de dezvoltare personală prin actorie se va urmări, în mod special, manifestarea individuală și de grup, adaptată personalității participantului, și creșterea stimei de sine. Cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor specifice artei actorului, tehnici care pot fi transferate în viața socială și profesională, participanții sunt încurajați să se exprime liber pentru a degaja blocaje sau inhibiții și pentru a-și dezvolta competențele de comunicare”, a spus Ana Coca, bibliotecar în cadrul Compartimentului pentru Copii și Tineret.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sondaj: 1 din 5 români suferă de boli cardio-vasculare

Unul din cinci români suferă de boli cardio-vasculare și peste trei sferturi dintre ei susțin că sunt preocupați de...
spot_img

Știri pe același subiect