4.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 20, 2024

DSU: 22 de localități din cinci județe, afectate de cutremurul de marți

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Efectele cutremurului de marţi au fost înregistrate în 22 localităţi din cinci judeţe – Gorj, Dolj, Hunedoara, Mehedinţi şi Vâlcea, fiind înregistrate apeluri la 112 prin care au fost semnalate probleme medicale, fisuri ale imobilelor şi elemente de construcţie desprinse.

„Cea mai mare parte a problemelor medicale semnalate au vizat atacuri de panică în rândul a nouă persoane, patru persoane din judeţul Gorj au prezentat traumatisme provocate de diverse elemente de construcţie, fiind transportate la spital, iar o persoană a rămas blocată în lift, într-un bloc din municipiul Târgu Jiu şi a fost extrasă de echipajele de intervenţie”, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Ca urmare a căderilor de obiecte de pe clădiri, au fost avariate şase autoturisme în Târgu Jiu. Pe Defileul Jiului au căzut stânci care au fost îndepărtate de reprezentanţii Drumurilor Naţionale.

„În judeţul Gorj, în municipiul Târgu Jiu au fost semnalate avarii reprezentate de fisuri în pereţi, desprinderi ale unor elemente de construcţie la 48 imobile, din care 20 case de locuit, 15 blocuri, două biserici, un spaţiu comercial, trei obiective economice, şapte sedii de instituţii prezintă fisuri, crăpături, tencuială căzută şi elemente de construcţie căzute sau în pericol să cadă”, arată sursa citată.

De asemenea, au mai fost semnalate avarii uşoare la mai multe coşuri de fum de la unele blocuri de locuit din zona Debarcader din Târgu Jiu.

Efecte au fost înregistrate în alte zece localităţi din judeţ, respectiv Bumbeşti-Jiu, Rovinari, Tismana, Arcani, Băleşti, Godineşti, Bâlteni, Stejari, Leleşti, Albeni care au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, la acoperişuri, la coşuri de fum etc.

O altă zonă afectată de undele seismice a fost judeţul Hunedoara unde au fost identificate, de asemenea, efecte în şapte localităţi, ce au constat în fisuri la diferite corpuri de clădire, scări de bloc sau balcoane.

„Până la acest moment, nu au fost identificate situaţii care să pună în pericol viaţa cetăţenilor, în zonele unde seismul a fost resimţit”, precizează DSU.

De asemenea, echipajele operative, autorităţile locale şi celelalte instituţii implicate în gestionarea acestei situaţii continuă să desfăşoare misiuni în teren, în scopul identificării soluţiilor optime pentru revenirea în cel mai scurt timp la starea de normalitate.

În cazul seismelor, sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanşării acestora, subliniază DSU. Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecinţe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populaţiei, cu măsuri de protecţie adecvate, cum ar fi puncte de distribuţie a ajutoarelor de urgenţă.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Banca Națională a României și-a deschis porțile

În contextul aniversării a 144 de ani de la înființare, Banca Națională a României a organizat cea de-a patra...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect