4.1 C
Sibiu
marți, decembrie 5, 2023

FOTO: Avion închiriat de la Gulfstream pentru turneul președintelui Klaus Iohannis în Africa

Cele mai citite

Președintele Klaus Iohannis va efectua un turneu de 9 zile în Africa pentru a vizita patru țări, Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal.

Este cel de al treilea turneu pe care șeful statului îl face în acest an, după cele din Asia și America de Sud.

​Avionul cu care va călători președintele Klaus Iohannis în Africa este unul foarte bine dotat și are inclusiv duș.

Este vorba despre o un avion Gulfstream G550, închiriat de la Global Jet Luxemburg, conform BoardingPass.

Turneul lui Iohannis în Africa va începe de luni, de pe aeroportul din Sibiu, însă nu este clar pentru moment dacă se va opri și la București.

Conform Administrației prezidențiale, Klaus Iohannis se va afla în Africa în perioada 14-23 noiembrie, unde va face o serie de vizite: vizite de stat în Kenya, Tanzania și Cabo Verde şi vizită oficială în Senegal.

„PE SCURT: chiar dacă e mic, avionul cu care va călători domnul președinte în perioada 14-23 noiembrie 2023 în Africa este foarte bine dotat, are inclusiv duș.

Potrivit informațiilor BoardingPass, zborurile pentru vizitele oficiale din Africa ale președintelui României vor fi efectuate cu un Gulfstream G550 închiriat de la Global Jet Luxemburg.

Călătoria va începe luni, 13 noiembrie 2023, de la aeroportul din Sibiu, însă în acest moment este neclar dacă avionul privat va efectua și o oprire la București.

Gulfstreamul G550 închiriat de la Global Jet poate transporta maximum 13 pasageri, iar o parte dintre scaunele avionului se pot transforma în două paturi pentru o persoană și alte două paturi duble.

Autonomia de zbor a acestui avion este de 12.500 de kilometri, fiind suficientă pentru a zbura din Sibiu fără escală până aproape de Antarctica.

Totuși, președintele României nu va ajunge atât de aproape de Polul Sud; vizitele oficiale vor avea loc în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, potrivit Administrației Prezidențiale”, este mesajul postat pe pagina de Facebook BoardingPass.

SURSĂ FOTO: Facebook.com/BoardingPass

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

România va primi peste un milion de vaccinuri anti-Covid

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat marţi că România are de primit 1,2 milioane de doze de vaccin anti-Covid...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect