13.1 C
Sibiu
duminică, mai 26, 2024

Instagram anunță schimbări importante. Se vor aplica și în România

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Instagram a anunțat că va lua noi măsuri pentru a proteja tinerii și pentru a-i apăra de potențiali escroci, inclusiv o funcție care va blura automat nuditatea în mesajele directe.

Instagram testează funcțiile ca parte a campaniei sale de combatere a escrocheriilor sexuale și a altor forme de „abuz de imagine”, precum și pentru a face mai dificilă contactarea adolescenților de către infractori, conform Mediafax.

Publicitate

Instagram a declarat că escrocii folosesc adesea mesajele directe pentru a cere „imagini intime”.

Publicitate

Pentru a contracara acest lucru, va începe în curând să testeze o funcție de protecție împotriva nudității pentru mesajele directe, care estompează orice imagine cu nuditate „și încurajează oamenii să se gândească de două ori înainte de a trimite imagini nud”.

„Funcția este concepută nu doar pentru a proteja oamenii de a vedea nuditate nedorită, ci și pentru a-i proteja de escrocii care pot trimite imagini nud pentru a-i păcăli pe oameni să trimită în schimb propriile imagini”, a precizat Instagram.

Funcția va fi activată în mod implicit la nivel global pentru adolescenții sub 18 ani.

„Utilizatorii adulți vor primi o notificare care îi va încuraja să o activeze. Imaginile cu nuditate vor fi estompate cu un avertisment, oferindu-le utilizatorilor opțiunea de a le vizualiza.

Aceștia vor primi, de asemenea, opțiunea de a bloca expeditorul și de a raporta chat-ul.

Persoanele care trimit mesaje directe cu nuditate vor primi un mesaj care le va reaminti să fie prudente atunci când trimit „fotografii sensibile”.

De asemenea, acestea vor fi informate că pot anula trimiterea fotografiilor dacă se răzgândesc, dar că există posibilitatea ca alții să le fi văzut deja”, anunță stiripesurse.ro.

Meta deține, de asemenea, Facebook și WhatsApp, dar noua funcție nu va fi adăugată, deocamdată, la mesajele trimise pe aceste platforme.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO: 4 eleve de la „Gheorghe Lazăr” Sibiu, în semifinala internațională Technovation Girls 2024

Patru eleve de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu s-au calificat în semifinala internațională Technovation Girls 2024.Dachin Andra,...

Știri pe același subiect