14.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Județul Sibiu a fost inclus în programul „Rabla pentru sobe”

Cele mai citite

Județul Sibiu, alături de alte 27 de județe, a fost inclus în programul pilot „Rabla pentru sobe”.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat, miercuri, lansarea programului „Rabla pentru sobe”, potrivit căruia peste 50.000 de români vor primi cel mult 10.000 de lei pentru a-și înlocui sobele ineficiente, cu unele performante, cu randament înalt.

Programul este unul pilot și se adresează comunelor din 28 de județe ale țării din zona montană, respectiv Alba, Arad, Argeș, Bistrița-Năsăud, Bacău, Bihor, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Sălaj, Suceava, Timmiș, Vrancea și Vâlcea.

Ministrul Mediului a mai spus că buget total inițial este de 500 de milioane de lei, care acoperă costurile pentru aproximativ 50.000 de sobe / 50 de sobe per comună.

„Pentru prima oară lansăm în consultare publică un program de finanțare care își propune să înlocuiască sobele vechi, cu randament ineficient, cu unele noi, pentru există tehnologii care pot crește randamentul la peste 80%.

Ne dorim ca acest program să reducă cheltuielile românilor cu încălzirea, la fel cum ne dorim să avem și un aer mai curat”, a declarat Mircea Fechet.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Scăpăm de mersul la ghișeu? Platformă online pentru înmatricularea sau radierea mașinilor

Nu peste multă vreme am putea scăpa de deplasările la ghișee pentru înmatricularea sau radierea autoturismelor.Camera Deputaţilor a adoptat,...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect