În weekend-ul trecut, Consiliul Județean Sibiu a găzduit o delegație formată din jurnaliști, bloggeri de călătorie și reporteri care vor promova județul Sibiu în cele mai importante publicații din Austria.
Mai mulți jurnaliști, bloggeri și reporteri de la cele mai importante publicații din Austria au vizitat Sibiul timp de trei zile, printr-un program care poziționează județul ca destinație atractivă pentru ecoturism. Consiliul Județean Sibiu a găzduit grupul de influenceri și jurnaliști, sosiți la invitația Ambasadei României din Austria, prin diligențele domnului ambasador Emil Hurezeanu. Programul vizitei a fost organizat de Asociația Județeană de Turism Sibiu, în cadrul Programului „Anii Drumeției”.
Vizita a avut ca scop poziționarea Sibiului ca destinație atractivă pentru ecoturism, la nivel internațional, prin promovarea patrimoniului cultural și natural. „Țin să mulțumesc domnului ambasador Emil Hurezeanu care a inclus județul Sibiu în itinerariul prin România al jurnaliștilor austrieci. Suntem printre puținele județe din țară care au făcut din susținerea ecoturismului și a drumeției o prioritate strategică, iar oaspeții austrieci au putut să vadă atât unități de cazare, de servire a mesei, cât și alte obiective turistice care reușesc să se armonizeze cu principiile ecoturismului, fără a produce o amprentă negativă asupra mediului înconjurător, ba chiar sporind frumusețile culturale și naturale cu care se integrează armonios. Sperăm că publicațiile lor le vor face cunoscute mai departe. E genul de turism de calitate pe care îl caută tot mai multă lume. E genul de turism pe care ni-l dorim în Sibiu” a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Cei de la publicațiile autriece au fost învăluiți în farmecul județului Sibiu, participând la drumeții și la vizite cu producători locali, meșteșugari, puncte gastronomice locale și operatori de turism sustenabil.
Ce au vizitat membrii delegației din Austria?
Membrii delegației au făcut vizite în Cisnădioara, la Ansamblul Agora, plimbări pe fânețele din Râu Sadului și prânz la Punctul Gastronomic Local „Între iazuri’, plimbare cu Mocănița pe Valea Hârtibaciului și vizite în atelierele Ceramica de Nocrich și Țiglăria din Apoș.
De asemenea, aceștia au participat la tururi prin oraș, plimbări prin Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra precum și vite la expozițiaExpoAlbina, organizată cu ocazia Zilei Universale a Iei.