28.1 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Florin Cîțu, forțat să demisioneze din funcția de președinte al Senatului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat că Florin Câțu și-a depus demisia din funcția de președitne al Senatului. Motivația este una care face apel la „nevoia de coerență”, dar ea are în spate anunțul conducerii PNL prin care i s-a spus lui Câțu că i se retrage sprijinul politic.

banner

Nicolae Ciucă, prim-ministru și președinte PNL, a declarat la finalul unei ședințe a grupului parlamentar al partidului, din Senatul României, că fostul președinte al partidului, Florin Cîțu, și-a dat demisia din funcția de președinte al Senatului. Alina Gorghiu va conduce cu statut interimar Senatul, până la alegerea unui nou președinte.

”Ținând cont de activitatea guvernamentală și parlamentară, de responsabilitatea PNL și de nevoia de coerență a măsurilor care trebuie luate, la nivelul Guvernului, și în deplină concordanță cu deciziile luate la nivelul coaliției, au avut loc discuții, dezbateri și în urma acestor discuții, președintele Senatului, domnul senator Florin Cîțu și-a anunțat demisia, urmând ca funcția de președinte al Senatului, cu delegare de atribuții, să fie exercitată de către doamna senator Alina Gorghiu”, a anunțat Ciucă.

Florin Cîțu mai deținea la Senat ultima funcție primită în virtutea alegerii sale ca președinte al PNL, după alegerile din 2020, el fiind schimbat și înlocuit din toate funcțiile de Nicaole Ciucă, mai puțin din cea de la Senat, unde toată lumea aștepta să demisioneze. Grupul parlamentar al PNL îl anunțase că nu mai are sprijin politic, astfel că fostul prim-ministru al României ar fi urmat să fie demis și înlocuit, în cazul în care nu demisiona.

Florin Cîțu a urmat exact aceeași rețetă a fostului președinte Ludovic Orban, care a fost forțat să demisioneze din funcția de prim-ministru, a fost înlocuit în poziția de președinte al partidului și apoi împins să demisioneze din funcția de președinte al Senatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect