7.5 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO: Aveți planuri pentru weekend? Muzeul Astra vă invită la Târgul “Semințe cu suflet”

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Muzeul Astra găzduiește sâmbătă, 23 martie, evenimentul Târgul “Semințe cu suflet”, începând cu ora 10, pe strada Bastionului.

Târgul de semințe este organizat de grupul Semințe cu suflet și va avea loc în premieră pe strada Bastionului, nr.6 A, la Bastionul Soldisch, începând cu ora 10 până la epuizarea semințelor.

Pasionații de grădinărit pot beneficia de sfaturile membrilor grupului și de îndrumarea lor pentru a avea o grădină bogată în legume, fructe și plante ornamentale.

,,Dăruirea semințelor e o investiție într-un viitor mai bun!

Primul eveniment desfășurat în cadrul programului Târgul de țară: grădină și peisaj rural este dedicat activităților legate de grădinărit, mai precis începutul practic al grădinăritului: sămânța, cea care înmagazinează în ea zestrea genetică a unei plante care împreună cu priceperea grădinarului și cu grija lui pe parcursul câtorva luni de zile, se transformă în fructe, legume, de fapt viață curată și sănătoasă, așa cum ne dorim cu toții.

Dăruirea de semințe nu este o îndeletnicire nouă, grădinarii și agricultorii au făcut dintotdeauna schimb de semințe, puieți și de cunoștințe, ajungând astfel mai repede și mai ușor să stăpânească pământul astfel încât să le ofere roade gustoase și hrănitoare.

În satul tradițional, semințele uscate bine și învăluite în bucăți de hârtie, apoi pătrate în coșulețe de nuiele, erau puse primăvara devreme unele în răsadnițe, altele semănate direct în pământ, fiecare după rostul ei. Inițiatoarea grupului Semințe cu suflet, doamna Rodica Meiroşu, este și sufletul și organizatorul proiectului.

După ce a locuit peste 30 de ani la oraș, s-a retras pe meleagurile natale, în județul Buzău, pentru a se ocupa de grădinărit, una dintre pasiunile ei, adunând și cultivând soiuri de legume și fructe românești.

La început, membrii grupului își trimiteau semințele între ei, prin poștă, apoi au început să organizeze întâlniri prin țară, primele desfășurându-se în județele Buzău și Prahova.

În ultimii ani, s-au organizat evenimente în toată țara, atât primăvara cât și toamna.”, a declarat Mihaela Gherghel, muzeograf în cadrul Muzeului Astra.

Cu acest prilej, Muzeul Astra le oferă sibienilor o nouă posibilitate de a cunoaște mai bine patrimoniul arhitectural al Sibiului prin vizitarea parțială a Bastionului Soldisch, ghidați de muzeograful Dr. Adrian Stoia între orele 10-14.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect