O asociație din Mediaș duce “energie pentru viață” în Munții Vrancei

Un număr de cinci case din Munții Vrancei vor beneficia de energie electrică de la sfârșitul acestei săptămâni grație proiectului ”Energie pentru viață”.

Asociația medieșeană Energia Inteligentă continuă proiectul lansat anul trecut și duce energia electrică în locuri izolate din două comune din județul Vrancea. Astfel, vor fi montate panouri fotovoltaice iar cinci gospodării vor beneficia de energie electrică.

“Asociația Energia Inteligentă aduce încă o dată „Energie pentru Viață”, acum în Munții Vrancei. La acest sfârșit de saptămână în cinci case situate în comunele Năruja și Vintileasca din județul Vrancea, diferența dintre întuneric și lumină va fi făcută de simpla apăsare a unui întrerupător, datorită tuturor celor care ne susțin.

Mulțumim pentru încrederea pe care o acordați proiectelor noastre”, a anunțat președintele Asociației Energia Inteligentă, Dumitru Chiseliță.

Proiectul ”Energie pentru Viață” a fost lansat cu ocazia aniversării a cinci ani de activitate a Asociației Energia Inteligentă, cu scopul de a face o diferență pentru familiile vizate de acest proiect. În același timp, asociația și-a propus să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că în România, țară europeană, în secolul XXI, potrivit unei estimări a Ministerului Energiei, în 2018 peste 52.000 de gospodării nu aveau curent electric.

O estimare a Asociației Energia Inteligentă arată faptul că aproximativ 9.000 de gospodării din țara noastră nu au nici o speranță de a vedea energia electrică, fiind situate suficient de departe pentru a nu fi racordate la rețeaua de energie electrică, dar prea aproape de această rețea pentru a beneficia de finanțare pentru montarea de panouri fotovoltaice.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Știri pe același subiect