22.3 C
Sibiu
luni, august 8, 2022

Poliția Rutieră instituie program și trasee speciale pentru școlile de șoferi

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Școlile de șoferi vor fi obligate să iasă pe trasee cu cursanții doar în intervalele de timp stabilite de Poliția Rutieră, potrivit unei decizii transmisă de această instituție. Decizia vine ca urmare a unei consultări publice.

Poliția Rutieră și sibienii care circulă la volanul autovehiculelor din oraș stau la originea unui program de circulație pentru școlile de șoferi din Municipiul Sibiu. „Prezența în trafic a autovehiculelor destinate învățării conducerii unui autovehicul în zonele aglomerare și la ore de vârf, cu valori de trafic semnificative, influențează negativ traficul, prin crearea unor ambuteiaje”, este argumentul poliției în lansarea acestei inițiative, pentru care a cerut obsrvații și recomandări comunității sibiene.
Concret, decizia a venit în urma monitorizării traficului rutier și ținând cont de mesajele primite din partea comunității sibiene. Implementarea acestui program a fost întârziată de opoziția școlilor de șoferi în instanță, procesul având un final nefavorabil acestor școli, la Curtea de Apel Alba Iulia.
Iată cuprinsul acestui ordin:
„În conformitate cu art. 31 din Anexa la O.U.G. nr. 195/2002 republicată la nivelul municipiului Sibiu și pe drumurile județene , se poate învăța conducerea unui autovehicul, ori, după caz, se poate susține examenul pentru obținerea permisului de conducere pe toată rețeaua de străzi, cu excepția:

  1. De luni până vineri între orele 07:30 – 09:00 și 15:30 – 18:30 se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere sectorul (inel central) de drumuri ale cărui limite exterioare îl constituie străzile: Oncești – Negoveanu – Semaforului – Ștefan cel Mare – Bâlea – Hermann Oberth – Constituției – Abatorului – Târgul Fânului – Râului – Ion Neculce – Turismului – Alba Iulia*   – Maramureșului – Cristian – Avrig – Octavian Goga – Bahluiului – Siretului – Calea Cisnădiei – Rahovei – Mihai Viteazu – Doamna Stanca (loc. Șelimbăr) – șos. Sibiului (loc. Șelimbăr);
banner

Notă: inclusiv pe străzile menționate anterior este interzis accesul autovehiculelor destinate învățării conducerii în timpul efectuării ședințelor practice / susținerii examenului în vederea obținerii permisului de conducere.

  1. De vineri ora 13:00 până duminică, pe tot parcursul sărbătorilor legale ,  precum și în zilele premergătoare sărbătorilor legale începând cu ora 13:00 se interzice învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere, pe următoarele străzi:

–          șos. Sibiului din loc. Șelimbăr (strada Semaforului până la sensul giratoriu unde se regăsește stația de carburant Lukoil);
–          b-dul Vasile Milea;
–          b-dul C. Coposu;
–          str. Hermann Oberth;
–          str. Bâlea ;
–          str. Ștefan cel Mare ;
–          str. Semaforului;
–          str. Moldoveanu;
–          str. Nicolae Iorga;
–          b-dul Mihai Viteazu;
–          str. Doamna Stanca (loc. Șelimbăr)
–          Calea Dumbrăvii (de la intersecția cu strada Siretului până la b-dul Vasile Milea);
–          Calea Cisnădiei;
–          str. Constituției;
–          str. N. Teclu;
–          str. Abatorului;
–          Calea Șurii Mari;
–          str. Lungă;
–          str. Rusciorului;
–          str. Râului;
–          șos. Alba Iulia;
–          str. Malului;
–          str. Cibinului;
–          str. Târgul Fânului;
–          str. Maramureșului;
–          str. Cristianului;
–          str. Moldovei;
–          b-dul Victoriei;
–          str. Transilvaniei;
–          str. Rennes;
–          str. Școala de înot;
–          str. Octavian Goga;
Pe rețeaua de drumuri județene aflate în competența Poliției Municipiului Sibiu este permisă învățarea conducerii unui autovehicul, ori, după caz, susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere astfel:
–          D.J. 106 A (Sibiu – Păltiniș) până la intersecția cu D.J 106J(Gura Râului);
–          D.J. 106D între Rășinari și Poplaca;
–          D.J. 106 R (Sibiu – Poplaca);
–          D.J. 106 până la intrarea în Cornățel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect