22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

România a depășit Germania la bere consumată pe cap de locuitor și este pe locul 3 în lume

Cele mai citite

Românii au băut puțin peste 100 de litri de bere într-un an, potrivit unui studiu care urmărește consumul de bere în toate țările lumii. Țara noastră a depășit Germania și a urcat pe locul trei în clasamentul pe 2020, publicat de Kirin Beer University.

Consumul global de bere a ajuns la 189,05 milioane de kilolitri, potrivit unui studiu realizat de Kirin Beer University. Raportul acoperă anul 2019 și stabilește că țara cu cel mai mare consum de bere din lume rămâne China, pentru al 17-lea an consecutiv, chiar dacă s-a înregistrat o scădere ușoară față de anul anterior. Asiaticii conduc acest clasament ca urmare a populației numeroase. Pe locurile următoare se află SUA, Brazil și Mexic.  Din Europa, cel mai mare consumator este Germania, urmată de Polonia. România se afla, la finalul anului 2019, pe locul 21, cu o cantitate de bere egală cu cea consumată de Canada, de aproape 2.000 de kilolitri de bere.

banner

Dacă vorbim însă despre clasamentul consumului de bere pe cap de locuitor, Europa este lider absolut. Liderul global al consumului de bere este Cehia, cu o cantitate impresionantă de 188,6 litri pe cap de locuitor. Cehii dețin acest titlu de 27 de ani și pare că nu vor să-l cedeze. Și locurile următoare la nivel global sunt ocupate tot de țări din Europa, între care se află și România, care reușește o performanță notabilă: a depășit Germania, cu patru sticle de bere în plus, pe cap de locuitor. Mai exact, românii au băut 100,3 litri de bere, de fiecare, în 2019, în timp ce germanii au băut 99 de litri. Înaintea României se mai află, în afară de Cehia, doar Austria, cu 107,8 litri pe cap de locuitor.

SURSA: Kirin Beer University

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect