7.7 C
Sibiu
duminică, aprilie 21, 2024

Trei bărbați din Orlat, cercetați pentru furt de lemne

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

Marți, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au desfășurat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii ilegalităților din domeniul silvic.

Astfel, pe raza localității Gura Râului, polițiștii au identificat trei bărbați din Orlat, în vârstă de 44 și 46 de ani, în timp ce, cu ajutorul unui tractor cu remorcă, transportau material lemnos, fără a deține documentele legale de proveniență și transport.

Din verificările efectuate de către polițiști împreună cu reprezentanții ocolului silvic competent în zonă a rezultat că, în aceeași dimineață, bărbații ar fi tăiat fără drept mai mulți arbori din fondul forestier național, din zona localității Gura Râului.

„În urma măsurătorilor efectuate s-a constatat că este vorba despre o cantitate de 3,6 metri cubi de material lemnos, din speciile fag, mesteacăn, gorun, plop și carpen.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori, materialul lemnos fiind predat ocolului silvic responsabil.

De asemenea, a fost ridicată în vederea confiscării și o drujbă folosită la tăierea arborilor.

Cercetările sunt continuate la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Săliște”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Elena Welter.

FOTO: Arhivă

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Marius Țichindelen: preotul care are grijă de sufletele celor fără discernământ

Există suferință în lume, însă unii dintre noi se întâlnesc zilnic cu ea. Dar oare problemele noastre cotidiene sunt...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect