6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

Un bărbat a sunat de 31.000 de ori la 112 într-un an

Cele mai citite

Un bărbat din judeţul Argeş a apelat la 112, fără a avea o urgenţă, de aproape 31.000 de ori în decursul unui singur an, folosind mai multe numere de telefon, a informat duminică Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Pe data de 11 februarie, în fiecare an, este marcată Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, număr unic pentru cele 27 de state membre ale Uniunii Europene la care sună cei care au nevoie de ajutorul agenţiilor specializate de intervenţie: Ambulanţă, Pompieri, SMURD, Poliţie, Jandarmerie. În România, acelaşi număr este apelat şi pentru Salvamont.

Potrivit unui comunicat al STS, şi în anul 2023 apelanţii abuzivi au îngreunat activitatea operatorilor şi au generat un trafic inutil în centrele de preluare a apelurilor 112.

„Un exemplu este cazul unui apelant din judeţul Argeş, care a sunat fără a avea o urgenţă de aproape 31.000 de ori în decursul unui an, folosind mai multe numere de telefon.

Apelurile au presupus un timp de procesare de peste 500.000 de secunde, adică aproape 5 zile de convorbiri continue”, a precizat STS.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect