19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Veste bună pentru șoferii care doresc să conteste amenzile primite de la polițiștii rutieri

Cele mai citite

Conducătorii auto care sunt sancționați de polițiștii rutieri vor putea depune contestație și la judecătoria în a cărei rază teritorială locuiesc.

În acest moment, procesul verbal de constatare și sancționare a contravenției poate fi contestat, în termen de 15 zile, doar la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Modificarea legii a fost adoptată de Camera Deputaților în calitate de for decizional, iar actul normativ va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Deputații au votat modificarea primul alineat al art. 118 din Capitolul VIII „Căi de atac împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei” al OUG 195/2002 după cum urmează: „Împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătorie în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliului sau sediul contravenientul”.

Propunerea s-a referit la modificarea art. 118 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în vederea stabilirii posibilităţii de a depune plângerea împotriva procesului-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei, la judecătoria în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau sediul contravenientul, în prezent, plângerea fiind depusă la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect