18.1 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

VIDEO – Câștigătorul Eurovision 2024: „Nu sunt nici bărbat, nici femeie”

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Concursul Eurovision din acest an a fost marcat de o serie de scandaluri, descalificări și controverse semnificative.

Israelul a fost subiectul unor huiduieli constante, Greta Thunberg fiind și ea implicată în proteste. În paralel, Olanda a fost nevoită să se retragă din competiție chiar înainte de finală.

Publicitate

Finala a fost, de asemenea, plină de surprize pentru unii. Și asta pentru că Nemo Mettler, cunoscut în Elveția pentru cele patru premii muzicale câștigate în 2018, chiar pentru „Cântecul Anului” cu single-ul său „Du”, a fost declarat câștigător.

Publicitate

El este primul artist non-binar care câștigă Eurovision. „The Code” spune el, nu este doar o melodie, ci prezintă parcursul său de când și-a dat seama că nu se identifică nici ca bărbat, dar nici ca femeie.

Personalitatea sa este cea care a împărțit publicul în două tabere. Unii îl susțin, iar alții spun că nu avea ce să caute pe scena concursului. Totuși, la Eurovision 2024, Nemo a obținut 591 de puncte.

Tânărul are 24 de ani și a avut o apariție excentrică pe scenă. A purtat o fustă și un sacou colorat, făcând mai multe mișcări senzuale. El a explicat cum privește el „genul”, spunând că se imaginează ca fiind „o mică stea”.

„Piesa The Code este despre călătoria pe care am început-o odată cu conştientizarea faptului că nu sunt nici bărbat, nici femeie. Nu mă identific ca bărbat sau femeie. Sunt doar Nemo.

Îmi place să mă gândesc la gen ca la o galaxie, imaginându-mă pe mine însumi ca o mică stea, plutind undeva înăuntru”, a declarat Nemo, câștigătorul Eurovision 2024.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Maratonul Internațional Sibiu 2024 prin ochii voluntarilor

În mijlocul agitației și efortului depus în timpul Maratonului Internațional Sibiu 2024, cei 650 de voluntari au adus o...

Știri pe același subiect