27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Zeci de amenzi în județul Sibiu la societățile de prelucrare a lemnului

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Polițiștii din cadrul Serviciului Ordine Publică specializați în protecția fondului forestier alături de lucrătorii Gărzii Forestiere și Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva au efectuat, joi, mai multe controale pe raza întregului județ, fiind constatate două infracțiuni la regimul silvic și aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 55.000 de lei. De asemenea, echipele de control au confiscat 125,89 metri cubi de material lemnos.

70 de polițiști sibieni, inclusiv polițiștii Serviciului Ordine Publică – Biroului Protecția Fondului Forestier și Piscicol, împreună cu lucrătorii Gărzii Forestiere Brașov și Romsilva, au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a ilegalităților pe linia provenienței, prelucrării, depozitării și valorificării materialului lemnos dar și a legalității transportului materialului lemnos.

banner

“Spre exemplu, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat trei sancțiuni contravenționale în valoare totală de 30.000 de lei administratorului unui agent economic din Orlat, pentru efectuarea a trei transporturi fictive de material lemnos. Totodată, polițiștii au confiscat 121,56 metri cubi de lemn, în valoare de 21.684 de lei. 

De asemenea, au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere ilegală de arbori și furt, pe numele a doi bărbați, în vârstă de 21 și 37 de ani, din Apoldu de Sus, care au fost surprinși în flagrant în timp ce transportau cu un atelaj hipo patru arbori din specia gorun, pe care i-ar fi tăiat ilegal pe de fondul forestier național situat în satul Apoldu de Sus. Polițiștii au confiscat materialul lemnos, respectiv 1,104 mc de lemn, precum și obiectele folosite pentru săvârșirea infracțiunii (un atelaj hipo, o drujbă și un topor)”; a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect