Aproximativ 7.000 de vizitatori în Muzeul din Dumbrava Sibiului, cu ocazia Vinfest

banner
banner
banner
banner

Sfârșitul săptămânii trecute a stat sub semnului vinului în Muzeul din Dumbrava Sibiului. Aici, între 8 – 10 iulie, a avut loc cea de-a cincea ediție a Vinfest.

Potrivit organizatorilor, în perioada 8-10 iulie, Muzeul ASTRA a înregistrat 6.987 vizitatori.
„În acest interval, la Muzeul ASTRA a avut loc Vinfest, ediția a V-a, singurul eveniment din Sibiu care pune în valoare vinul tradițional din România și nu numai. Au participat nouă crame și producători de vinuri de top – Histria, Domeniile Franco Romane, Domeniul Ciumbrud, Crama Hamangia, Villa Vinea, Jidvei, Lechburg, Astoria, WineNot (vinuri internaționale), cinci food truck-uri în care s-a pregătit mâncare tradițională românească, italiană, spaniolă și sârbească (burger cu sosuri de vin, paste cu parmezan, jambon cu vin roșu, cannoli – desert italian)”, au explicat reprezentanții Muzeului ASTRA.
De asemenea, în același cadru au fost organizate ateliere interactive pentru copii (origami, sesiuni de teatru cu păpuși tradiționale, treasure hunt), concerte și DJ Session pentru vizitatorii Muzeului.

banner

„De ce Muzeul ASTRA și de ce Vinfest 2022 la Muzeul ASTRA? Argumentul nostru stă în misiunea Muzeului ASTRA de a păstra și de a promova tradițiile și meșteșugurile prin fapte. Un astfel de eveniment este un fapt și încă unul important. Ediția din acest an a Vinfest a fost organizată în cel mai mare spațiu etnografic din Europa, expus în aer liber pe o suprafață de 96 ha. Muzeul ASTRA deține un patrimoniu cultural impresionant în tot ceea ce privește tradiția viticulturii românești”, au explicat reprezentanții Muzeului ASTRA.
Fiecare gospodărie din Muzeu deține instrumentar arhaic de producere și păstrare a vinului din struguri (butoaie, damigene, boscă, tiugă din bostan de tras vinul ș.a.).
Vinfest a cuprins și un program artistic.
Acesta a fost deschis vineri seara de către cei de la ZDOB ȘI ZDUB, în prezența unui public de peste 3.000 de persoane.
Pe tot parcursul evenimentului, au mai susținut prestații live Kosta DJ Set, Funkydrop & MC Charlie, Iorga DJ Set, K-LU, Via Dacă și Lowelt DJ Set.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Se redeschide expoziția „Tezaur” de la Muzeul de Istorie

Muzeul Național "Brukenthal" din Sibiu anunță schimbări! Începând de astăzi, 28 septembrie, se va redeschide expoziția "Tezaur" de la...
spot_img

Știri pe același subiect