22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Centrul comunitar dedicat vârstnicilor și copiilor, pregătit de deschidere

Cele mai citite

Primăria Sibiu a finalizat construcția și amenajarea centrului multifuncțional dedicat seniorilor și copiilor din familii cu venituri modeste, situat în zona străzilor Henri Coandă – Oțelarilor. Edilii vor anunţa în perioada următoare data deschiderii Centrului și condițiile de acces a beneficiarilor la serviciile oferite de acesta.

“Acest centru este dedicat în primul rând vârstnicilor care au nevoie de sprijin, consiliere sau doar de socializare. În acest sens se vor organiza activități recreative pentru seniori, dar vor primi și consiliere medicală și juridică. Aici vor fi așteptați și copiii din familii cu venituri modeste pentru a-și pregăti temele, pentru a participa la activități educative, recreative și de socializare, pentru orientare școlară și consiliere psihologică. Toate serviciile vor fi gratuite pentru beneficiari”, afirmă Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

banner

Clădirea a fost construită pe un teren de 435 mp, cu acces dinspre strada Oțelarilor, având parter, etaj și mansardă. Pe suprafața desfășurată pe aproape 1.400 mp s-au creat: 2 săli dedicate activităților pentru vârstnici, 2 săli de activități pentru copii și tineri, 3 săli multimedia, o ludotecă, o sală pentru activități sportiv-recreative, 3 chicinete, 4 birouri, spații de depozitare, administrative și grupuri sociale.

Parteneri stabiliţi în principiu

Imobilul este echipat cu un sistem de climatizare centralizat, cu recuperare de căldură, astfel că este mai eficient energetic. De asemenea, imobilul a fost optimizat pentru persoanele cu dizabilități prin instalarea unui lift care să asigure accesul spre etajele superioare, precum și prin crearea unor grupuri sanitare dedicate. Lucrările de construcție au fost realizate de firma SC Balor Cons SRL, valoarea investiției ridicându-se la 5 milioane de lei. Finanțarea a fost asigurată din fonduri europene nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Regional.

Centrul are deja 3 angajați – un șef de centru, un psiholog și un asistent social –, aceștia pregătind în prezent deschiderea, inclusiv documentația pentru licențierea acestuia. Pentru a asigura activitățile Centrului, Direcția de Asistență Socială a publicat un anunț de selecție pentru parteneri din cadrul ONG-urilor locale. Astfel, în urma procedurii de selecție, se vor semna contracte cu Asociația Transilvania Vitalis pentru activitățile dedicate vârstnicilor și cu Asociația SOS satele copiilor și Asociația Centrul Bucuriei pentru activitățile dedicate copiilor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect