Europarlamentarul Nicu Ștefănuță cere clarificări Comisiei Europene privind finanțarea Spitalului Județean

banner
banner
banner
banner

Printr-un comunicat trimis redacției, europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță (USR/ Renew Europe) informează că s-a adresat Comisiei Europene pentru a cere clarificări asupra criteriilor arbitrare ale Guvernului pe seama cărora noul Spital Județean Sibiu a fost exclus din lista de beneficiari eligibili din PNRR. Deși valoarea investiției ar depăși 440 milioane de euro, noul Spital Județean Sibiu a fost tăiat de pe lista celor 49 de proiecte co-finanțate din PNRR, potrivit ultimelor criterii introduse prin Hotărâre de Guvern.

banner

„Proiectul noului Spital Județean reprezintă o prioritate locală ce ar urma să deservească nu doar sibienilor cărora li s-a promis de multă vreme acest lucru și care suferă în lipsa unui spital la standarde europene, ci și locuitorilor din întreaga regiune. Îmi doresc să găsim împreună cu autoritățile regionale și naționale soluții pentru a finanța acest spital. Dacă Sibiul nu reusește să finanțeze construcția nici din PNRR, nici din fondurile de coeziune, înseamnă că Sibiul nu va avea bani de un nou Spital Județean înainte de 2027, atunci când se vor negocia următoarele fonduri europene”, menționează europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță.

Eurodeputatul Ștefănuță a sesizat recent Comisia Europeană, cerând un punct de vedere clar asupra pragului impus de Guvernul României, care stabilește că din PNRR pot fi co-finanțate proiecte care să nu depășească valoarea totală de 206.88 milioane de euro.

„Regret că autoritățile nu comunică între ele pentru a găsi soluții. Am fi putut înțelege excluderea finanțării din PNRR dacă Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne-ar fi asigurat că noul Spital Județean Sibiu va fi inclus în programul operațional pentru fondurile europene nerambursabile, sau dacă Guvernul ar fi venit cu soluții de la bugetul național. Până atunci, statul alege să cârpească câteva zeci de spitale în loc să construiască altele noi”, adaugă Nicu Ștefănuță.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect