0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

ACTUALIZARE: Uniți pentru Matei! Aproape trei sferturi din sumă a fost donată de sibieni și oameni din întreaga țară. Băiețelul unor sibieni are mare nevoie de ajutorul nostru!

Cele mai citite
Cristina Voicu
Cristina Voicuhttp://www.sibiu100.ro
https://sibiu100.ro/wp-content/uploads/2022/11/cristina-voicu-jpg.webp
banner
banner
banner
banner

ACTUALIZARE: Până în 9 ianuarie, aproape trei sferturi din sumă a fost adunată. Mama lui Matei este extrem de recunoscătoare pentru mobilizarea exemplară a comunității. Ea a postat următorul mesaj în grupul Uniți pentru Matei, de pe Facebook:

Uniți pentru Matei! Este deviza sub care doi tineri părinți încearcă să strângă fondurile necesare tratamentului băiețelului lor în vârstă de 3 ani și 5 luni, diagnosticat cu encefalită autoimună.

banner

Coșmarul familiei a început în 22 noiembrie 2022. După ce s-au prezentat la Camera de Gardă a Spitalului Luther, au fost trimiși la Spitalul de Boli Infecțioase din Sibiu, inițial cu suspiciunea de epilepsie.

Datorită stării sale, Matei a fost transferat la ATI Sibiu. Apoi a fost confirmat diagnosticul de encefalită. Testele din spital au arătat că băiețelul avea edeme cerebrale, în urma cărora nu putea vorbi sau folosi partea stângă a corpului.

Matei a rămas internat la ATI din data de 23 noiembrie și până în 5 decembrie, când a fost transferat la Spitalul de Boli infecțioase. În data de 9 decembrie a fost externat.

Starea băiețelului s-a înrăutățit și au ajuns din nou la spital

Alexandra Dinca-Pop, mama lui Matei: ”Evoluția lui era una favorabilă, am stat acasă două săptămâni, timp în care Matei se recupera foarte bine din punct de vedere motric și eram deja programați pentru recuperare la Sibiu.

Dar, în 24 decembrie 2022, Matei prezenta stări de somnolență, era apatic, mai puțin cooperant, acuza fotofobie. La indicația medicului am mers la camera de gardă, din nou, unde ne-au internat la ATI, unde ne aflăm și acum.”

Encefalită autoimună – boala cu care se luptă Matei

Diagnosticul a fost Infecția căilor respiratorii. Băiețelul a primit tratament pentru aceasta și pentru encefalită iar evoluția lui părea a fi favorabilă. Din păcate, starea lui Matei s-a agravat, este conștient dar părinții nu sunt convinși că îi recunoaște, nu vorbește, nu își poate folosi partea stângă. Diagnosticul este encefalită autoimună. Medicii din Sibiu le-au spus părinților că aici s-a făcut tot ce era posibil și că încearcă transferul către spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Există o variantă de tratament și recuperare la un spital din Barcelona

Între timp, cu ajutorul Asociației Blondie, părinții au găsit o variantă de tratament și recuperare la un spital din Barcelona, specializat pe cazuri grave de encefalită. Costurile tratamentului, peste 90.000 euro, depășesc posibilitățile materiale ale familiei.

Părinții lui Matei, Alexandru și Alexandra, stau de veghe lângă Matei cu rândul, acasă au și celălalt copil, o fetiță de opt ani. Ieri și astăzi au văzut mici îmbunătățiri în starea lui Matei. În momentul de față așteaptă să se stabilizeze și să se strângă suma necesară pentru a putea pleca în afara țării pentru tratament.

Peste 90.000 euro, suma pe care încearcă să o strângă părinții lui Matei, pentru ca acesta să aibă șanse să trăiască și să aibă o viață normală.

Mama lui Matei își reține lacrimile pentru a vorbi: ”Mă sperie ideea de a avea un copil care să nu mă mai recunoască niciodată. Barcelona este șansa noastră. Vă rugăm să fiți alături de noi în lupta lui Matei pentru supraviețuire și întoarcerea la o viață normală. Orice ajutor contează, fie că e o donație, o licitație sau chiar un simplu share!”

Părinții lui Matei au creat un grup pe Facebook, Uniți pentru Matei!, prin intermediul căruia speră să strâgă fondurile necesare tratamentului.

În paralel cu strângerea de fonduri, pe grup se pot face licitații pentru orice obiect care nu mai este de folos proprietarului Banii în urma licitației urmează să intre în contul lui Matei.

Cum puteți ajuta

Donațiile se pot face în următoarele conturi:

RO10INGB0000999907836488 (RON)

RO62INGB0000999912645588 (EUR)

Deschise la ING, Titular cont: Alexandra Dinca-Pop

Cod SWIFT/BIC: INGBROBU

Trimite unui prieten: 0765252880

RO29BTRLRONCRT0332115301 (RON)

RO76BTRLEURCRT0332115301 (EUR)

Deschise la Banca Transilvania, Titular cont: Alexandru Dinca

Cod SWIFT/BIC: BTRLRO22

BT PAY: 0761719157 (Alexandru)

0765252880 (Alexandra)

REVOLUT:

+40765252880 Alexandra Pop (user name: @alexanuknf)

GO FUND ME

https://gofundme.com/f/together-for-matei

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect