-0.8 C
Sibiu
marți, noiembrie 26, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

VIDEO S-a deschis Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva

Cele mai citite

Astăzi Ministerul Transporturilor și CNAIR au pregătit deschiderea celor 21 de kilometri de autostradă finalizați dar nerecepționați de pe sectorul Lugoj – Deva al A3.
Ministrul transporturilor, Lucian Bode, a anunțat în ședința de guvern de astăzi că se deschid cei 21,1 kilometri din Lotul 3 trei al autostrăzii Lugoj – Deva. Vineri au început lucrările de recepție la nodul de la Holdea.
“Astăzi CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, vorbim de porţiunea dintre Ilia şi Holdea, administrativ pe teritoriul a patru UAT-uri din judeţul Hunedoara. Vorbim despre un contract de 580 de milioane de euro plus TVA, pe fonduri europene nerambursabile, semnat în 2013 şi nefinalizat la termen în 2016, un contract reziliat în august 2019, la stadiul fizic de 97 % şi stadiul financiar 94%.”, a declarat Bode, luni, la începutul şedinţei de Guvern.
Odată cu acest tronson, România va avea în ciculație 857,5 kilometri de autostradă.
“Din 4 noiembrie şi până astăzi am executat trei expertize la drum, la poduri şi la consolidări, am contractat şi executat lucrările indicate în expertiză la podul peste Mureş, ridicarea tablierelor şi fixarea aparatelor de reazerm, am recepţionat breateaua Holdea, cei aproximativ 800 de metri, iar astăzi dăm în trafic acest tronson de autostradă, deocamdată cu restricţii de viteză, 80 de kilometri pe oră şi de tonaj 7,5 tone”, a mai spus Bode.
În acest moment, între Sibiu și Nădlac mai lipsesc 13,6 kilometri de autostradă, care nu au șanse să fie finalizați prea curând.
Pe 12 august, constructorii Lotului 3 al Autostrăzii Lugoj – Deva, au solicitat recepţia lucrărilor începute în primăvara anului 2014, astfel încât circulaţia să poată fi deschisă. CNAIR a refuzat recepția și a reziliat contractul, sub pretextul că lucrările sunt de proastă calitate. Lotul 3, de 21 de kilometri, se întinde între Ilia şi Holdea şi a fost construit de Asocierea de firme Teloxim Con SRL, Comsa SA, Aldesa Construcciones SA şi Arcadis Eurometudes SA, care a obţinut în toamna anului 2013 contractul pentru derularea investiţiei, estimată iniţial la 580 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările trebuiau finalizate în vara anului 2016.

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect