22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

Sibianul Alin Chipăilă în board-ul turismului românesc

Cele mai citite

Sibianul Alin Chipăilă a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Alianţei pentru Turism – APT. Acesta va reprezenta Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică FAPT. Totodată, noul preşedinte al Alianţei pentru Turism (APT), pentru următoarele 6 luni, este Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

„Noii vicepreşedinţi sunt Iuliana Tasie – vicepreşedinte al Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) – şi Alin Chipăilă – vicepreşedinte al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT)”, se menţionează în comunicatul remis după alegeri, informează Agerpres. Totodată, membrii board-ului APT pentru următoarele şase luni sunt Călin Ile – preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Daniel Mischie, membru în Consiliul Director al Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Lucian Boronea – preşedintele executiv al Bucharest Tourism Board (BTB) şi Ştefan Bercea – preşedintele Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (ANBCT). „Concluzia participanţilor la reuniunea industriei turistice a fost că avem nevoie de implicare, de profesionalizare şi de educaţie pentru a putea obţine rezultate bune. Însă în afara implicării industriei de profil, autorităţile trebuie să se implice determinant, pentru că dincolo de un dialog constant, nu se văd rezultate importante”, se menţionează în comunicat. Conform sursei citate, autorităţile au nevoie de profesionalizare, de dezvoltarea parteneriatului public-privat, de o abordare strategică, precum şi să prezinte încredere mai mare în industrie şi să acorde mai simplu finanţări. Potrivit comunicatului, anul 2022 a marcat un eşec din punct de vedere al turismului, prin ratarea implementării măsurilor de compensare HORECA 2 sau prin adoptarea unor măsuri contrare mediului de afaceri. Reprezentanţii Alianţei pentru Turism (APT) au lansat „Apelul de la Covasna”, care se referă la o implicare susţinută atât a reprezentanţilor industriei, cât şi a ministerului de resort şi a autorităţilor conexe. APT are ca scop principal adoptarea şi implementarea legii Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD), un model de organizaţie care a fost implementat cu succes pentru multe destinaţii turistice de top din lume.

Planuri şi soluţii de viitor în turismul românesc

banner

Reprezentanţii APT consideră că adoptarea voucherelor de vacanţă pentru mediul privat şi definitivarea pachetului de reglementări ce vizează stimularea incoming-ului ar constitui următoarele două priorităţi şi ar putea veni ca noi măsuri compensatorii alternative la măsurile deja ratate, precum despăgubirile neacordate pentru restricţionarea activităţii în 2021 şi parţial în 2022. „Industria turismului ar putea atinge pragul de 10% din Produsul Intern Brut (PIB), în funcţie de ritmul în care se adoptă măsurile sau strategiile guvernamentale. România ar putea primi şi 10 milioane de turişti străini anual. Însă pentru această ţintă deloc imposibilă este nevoie de înfiinţarea unei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) la nivel naţional, precum şi de un buget de promovare şi dezvoltare turistică de 20 de milioane de euro pe an. Dacă nu va exista o implicare a Guvernului, din care să se vadă că, într-adevăr, consideră că turismul reprezintă o prioritate naţională, aceste cifre vor rămâne doar un vis frumos”, susţin reprezentanţii industriei de turism. Conform sursei citate, autorităţile trebuie să se implice determinant, pentru că „dincolo de un dialog constant, nu se văd rezultate importante. România ar putea primi şi 10 milioane de turişti străini anual”. „Este nevoie de înfiinţarea unei Organizaţii de Management al Destinaţiei (OMD) la nivel naţional, precum şi de un buget de promovare şi dezvoltare turistică de 20 de milioane de euro pe an”, se mai precizează în comunicatul remis Agerpres.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect