11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Avertisment: Praful saharian ne poate afecta sănătatea

Cele mai citite

Norul de praf saharian a traversat din nou țara noastră, iar particulele de praf roșiatic s-au depus cel mai mult în vestul, centrul și nordul țării, in zonele in care a plouat mai mult.

Medicii au avertizat că norul de praf saharian poate afecta atât persoanele cu probleme respiratorii, cât şi pe cele sănătoase.

„Odată inhalate particulele de praf, acestea ajung pe căile respiratorii unde sunt detectate de celulele epiteliale și activează macrofagele, o subcategorie a globulelor din sânge cu rol în cadrul sistemului imunitar, și celulele imune.

Persoanele care au diferite boli pulmonare, precum cele cu astm, pot avea parte de o agravare a simptomelor.

Iar în cazul persoanelor care nu au afecțiuni pulmonare, valul de praf saharian poate duce la dezvoltarea unor rinite alergice sezoniere, cu iritații la nivelul gâtului, nasului și chiar lăcrimare.

În zilele în care se anunță prezența unui nor de praf saharian, este recomandată purtarea unei măști de protecție mai ales persoanelor care au afecțiuni pulmonare grave”, anunță tvrinfo.ro.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect