0.2 C
Sibiu
luni, noiembrie 25, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Abordări inovatoare în domeniul neurologiei pediatrice, la Sibiu

Cele mai citite

La Sibiu funcționează Compartimentul de Cercetare Clinică din Centrul de Cercetare și Telemedicină în Boli Neurologice Pediatrice, cu o serie de specialiști preocupați de abordări inovatoare ale tratamentului și o înțelegere mai profundă a condițiilor neurologice la copii.

Finanțarea Compartimentului a fost asigurată de Primăria Sibiu, acesta dezvoltându-se într-un veritabil centru de excelență în domeniul neurologiei pediatrice, beneficiind, totodată, de eligibilitatea unui proiect european de infrastructură cu fonduri rambursabile (2012-2015).

Spitalul Clinic de Pediatrie a fost dotat cu tehnologie de ultimă oră, care depășește valoarea de 100.000 de euro, inclusiv un RMN de 3 Tesla, sistem Röntgen multivalent, radiografie digitală completă, EEG cu 40 de canale pentru analiză avansată a activității cerebrale, ecografie Doppler color pentru investigații pediatrice de înaltă performanță și un sistem integrat de telemedicină.

Capacități de diagnostic avansate

Aceste instrumente au fost esențiale în avansarea capacităților de diagnostic, permițând abordări inovatoare ale tratamentului și o înțelegere mai profundă a condițiilor neurologice la copii. Colectivul de cercetare s-a străduit în permanentă să îmbunătățească calitatea și nivelul cercetării, diagnosticării și tratamentului în neurologia pediatrică, având că obiectiv reducerea mortalității și morbidității infantile cauzate de afecțiuni neurologice.

Cercetarea efectuată până în prezent acoperă o gamă largă de subiecte, din care amintim:

1. Predicția evoluției la nou-născuții cu encefalopatie hypoxic ischemică;

2. Predicția controlului glicemic la  copiii cu diabet zaharat de tip 1;

3. Monitorizarea nivelului de anticorpi anti SARS-Cov-2 la copii.

Proiecte de cercetare îndrăznețe, bani insuficienți

Proiectele de cercetare inițiate în prezent, care abordează provocări din domeniul sănătății, dar care necesită un sprijin financiar privat, sunt:

1.     Predicția evoluției sugarilor cu tulburări de dezvoltare globală;

2.     Realizarea unor algoritmi de predicție a rezistenței la antibiotice,  abordând unele dintre cele mai presante provocări din domeniul sănătății.

Angajamentul specialiștilor implicați în acest proiect se extinde dincolo de cercetare. Aceștia sunt profund implicați în mentoratul generației viitoare de oameni de știință și profesioniști, asigurând că viitorul medicinei este ghidat de perspective bazate pe date și avans tehnologic. ”Cooperarea interdisciplinară și promovarea formării profesionale a tinerilor cercetători și doctoranzi în domenii de interes național și european stau mărturie dedicării noastre pentru excelență academică și inovație”, au declarat reprezentanții Compartimentului.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ/FOTO: Incendiu de proporții care amenință să se extindă la o casă

Pompierii sibieni intervin, luni seara, localitatea Galeș pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie.Pompierii intervin cu trei autospeciale de...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect