17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

De ce s-ar putea ca tableta, laptopul sau chiar telefonul tău să nu se mai încarce în această iarnă

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

banner

Bateria ta a încetat brusc să se mai încarce? Te gândești că ai nevoie de o baterie sau de un încărcător nou? Problema ar putea fi mai simplă de atât.

În ultimele săptămâni, au apărut tot mai multe persoane care au avut probleme cu încărcarea dispozitivelor Apple în timpul frigului și al iernii. iPad-urile, MacBook-urile și iPhone-urile nu se mai încarcă brusc, iar proprietarii încearcă diferite încărcătoare și cabluri fără succes. Ei încep să arate cu degetul spre baterie și cred că este timpul pentru o înlocuire (baterie sau dispozitiv).

Apoi, mai târziu în cursul zilei, dispozitivul începe brusc să se încarce din nou și totul pare în regulă. Este ca și cum problema s-a rezolvat de la sine. Așadar, ce se întâmplă aici?

Elementul comun în toate aceste mesaje este temperatura, mai exact temperaturile scăzute. Oamenii au lăsat dispozitivul, cum ar fi un MacBook Pro sau un iPhone în mașină, în garaj sau într-o anexă, au lăsat dispozitivul să se răcească foarte tare și apoi au încercat să îl încarce.

Dacă dispozitivul mai avea încă încărcătură, atunci putea funcționa cu ajutorul încărcătorului, dar dacă bateria era deja descărcată, atunci și dispozitivul însuși făcea pe mortul și nu mai pornea. Dar aduceți dispozitivul într-un mediu la temperatura camerei și lăsați-l acolo pentru o vreme, iar acel MacBook Pro va începe să se încarce din nou.

Acesta nu este un bug, ci o caracteristică. Dispozitivele reîncărcabile au un interval de temperatură de funcționare și există o limită superioară și una inferioară, dincolo de care bateria intră într-un fel de „mod de siguranță” pentru a se proteja de deteriorare.

Luați iPhone-ul drept exemplu. Apple precizează foarte clar că acesta trebuie folosit numai „acolo unde temperatura ambientală este cuprinsă între 0º și 35ºC” și că utilizarea lui în afara acestui interval „poate face ca dispozitivul dvs. să își schimbe comportamentul pentru a-și regla temperatura”.

Apple publică aceste date:

Telefon, iPad, iPod și Apple Watch:

  • Funcționează cel mai bine la temperatură: 0° până la 35° C
  • Temperatura de depozitare: -20° până la 45° C

MacBook Air și MacBook Pro:

  • Funcționează la cea mai bună temperatură: 10° până la 35° C
  • Temperatura de depozitare: -20° până la 45° C

Acest lucru este valabil pentru toate dispozitivele și bateriile reîncărcabile, dar, din experiența noastră, Apple aplică acest lucru mai mult decât alți producători, astfel încât problema este mai evidentă.

Apple depune un efort considerabil pentru a proteja bateria împotriva deteriorării prin utilizare și încărcare necorespunzătoare. La celălalt capăt al spectrului de temperaturi, dacă vă lăsați iPhone-ul într-o mașină încinsă prea mult timp, veți primi un mesaj care vă va spune că trebuie să se răcească înainte de a-l putea folosi sau încărca.

De asemenea, din cauza intervalelor de temperatură în cauză, un MacBook Pro sau Air este mai predispus la această problemă, așa că nu le lăsați în mașină peste noapte pe vreme rece – sau, de altfel, caldă.

Așadar, ce ar trebui să faceți dacă găsiți un dispozitiv care este rece ca piatra și nu se încarcă? Cel mai sigur lucru pe care îl puteți face este să îl aduceți într-un mediu la temperatura camerei (în jur de 18°-22° C) și să lăsați dispozitivul să se încălzească în mod normal.

Am constatat că, dacă este absolut necesar să țineți un dispozitiv afară pe vreme rece, conectarea acestuia la o bancă de alimentare ajută la menținerea funcționării acestuia și încetinește descărcarea bateriei pe vreme rece.

Vă grăbiți și sunteți tentat să accelerați procesul de încălzire? Aveți grijă!

Expunerea unui dispozitiv la temperaturi ridicate poate cauza probleme și poate deteriora bateria, așa că încălziți un dispozitiv numai dacă puteți garanta că nu veți împinge temperatura peste pragul de 35° C. Am folosit o pătură încălzită sau o sticlă de apă caldă pentru a face acest lucru, dar monitorizez îndeaproape temperaturile pentru a mă asigura că lucrurile nu se încălzesc prea tare.

Sfatul nostru este să faceți tot posibilul pentru a vă menține dispozitivele în acel interval de temperatură „funcționează cel mai bine”, iar dacă dispozitivul dvs. iese din aceste intervale, lăsați-l să revină încet la temperatura de funcționare.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect